Gazete Vatan Logo

Soruşturmaya HSYK’dan ret

ANTALYA’daki Gezi eylemleri sırasında gözaltına alınan avukatların meslektaşlarıyla görüşmesini polise verdiği talimatla engellediği gerekçesiyle Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal hakkında açılan soruşturmada, HSYK 3’üncü Dairesi ret kararı verdi.

Soruşturmaya HSYK’dan ret

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar, Şanal hakkında, ’görevi kötüye kullanma, görevli memura mukavemet ve hürriyetten yoksun bırakmak’ suçlarından soruşturma açılması istemiyle Adalet Bakanlığı’na sunulmak üzere Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurmuştu.

‘Balta nerde, suya düştü’

Soruşturma talebine Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) onay verirken, HSYK 3’üncü Dairesi tarafından Antalya Cumhuriyet Başsavcısı soruşturmacı olarak atanarak, ifadelerin alımı ve deliller toplandıktan sonra işlem yapılmamasına karar verildi. Son noktada ise HSYK 3’üncü Dairesi, bir süre önce Uşak Adliyesi’ne atanan Şanal hakkındaki ret kararına, ’Cumhuriyet savcısının vekaleti olmayan avukatlarla görüştürülmemesi şeklinde yazılı bir talimatının olmadığı’ gerekçesini gösterdi. ÇHD Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş karar üzerine şöyle konuştu: “Burada iş biraz tekerlemeye dönüyor. Ağaç nerede, balta kesti. Balta nerede, suya düştü. Su nerede, inek içti. İnek nerede, dağa kaçtı. Dağ nerede, yandı, bitti, kül oldu. Yani çocuk hikayesi gibi bizi kandırmaya çalışıyor. İşin üzücü tarafı bunu HSYK’nın yapması.”

Haberin Devamı