Gazete Vatan Logo

'Siz 3 dediniz ben 6 yaptım'

Erdoğan'ın sürpriz misafiri...

Başbakan Tayyip Erdoğan, Müslümanlığı tercih ederek Yusuf İslam adını alan müzik dünyasının efsane ismi Cat Stevens ile Ankara'da bir araya geldi. Erdoğan Yusuf İslam ile birlikte Cuma Namazı kıldı.

SİZ 3 DEDİNİZ BEN 6 YAPTIM

Müslüman Akademisyenler Vakfı’nın Cambridge Üniversitesi’nde bir cami inşa edilmesi için yardım talebinde bulunmak üzere Türkiye’ye gelen müzisyen Yusuf İslam (Cat Stevens) Başbakan Recep Erdoğan ile keyifli bir sohbet yaptı. Yusuf İslam cami için yardım beklentisini dile getirmeden önce, Erdoğan ile çocuk konusunda sohbet etti. İslam, “Benim 6 çocuğum var. Sizin çocuk sayısı tavsiyeniz üç. Ben sizin tavsiyenizi ikiye katladım. 6 çocuk yaptım” deyince Başbakan Erdoğan da “Maşallah, maşallah” diyerek karşılık verdi.

Cambridge Cami Projesi heyeti, cuma namazını Başbakanlık yerleşkesindeki mescitte kıldı.

YUSUF İSLAM MECLİS'TE

İngiltere'nin en önemli üniversitelerinden biri olan Cambridge'da yapımına başlanacak camiye ekonomik destek sağlamak için Türkiye'ye gelen Yusuf İslam, TBMM'yi ziyaret etti.

İslam'a Meclis'te, Cambridge Cami Projesi heyetinde yer alan Aziz Akgül, Abdul Hakeem Murad, Sohail Bhatti, Abby Yusuf, Majid Hussain ve Zeynep Coşkun eşlik etti. Meclis personelinin yoğu ilgi gösterdiği Yusuf İslam'a Genel Kurul Salonu tanıtıldı. İslam ve bareberindekiler kulisler başta olmak üzere Meclis'in bazı mekanları gezdirildi.

Cambridge Cami Profesi heyeti, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i de ziyaret etti.

Haberin Devamı