Gazete Vatan Logo

Silivri'de 'babalar' dönemi!

'LCD var açacak hediye'

Üst düzey güvenlik önlemleri alınan Silivri Cezaevinde ‘’Mafya babası’’ olarak nitelenen kişilere ayrıcalık yapıldığı iddia ediliyor.

Türkiye’nin en sıkı korunan ve üst düzey güvenlik önlemleri alınan Silivri Cezaevinde ‘’Mafya babası’’ olarak nitelenen kişilere ayrıcalık yapıldığı iddia ediliyor. Susurluk hükümlüsü ‘’Arnavut Sami’’ lakaplı Sami Hoştan’ın koğuşunda telefon bulunması ile yeniden gündeme gelen cezaevi için, CHP heyeti de önemli tespitlerde bulundu.

CHP milletvekilleri Veli Ağbaba, Özgür Özel ve Nurettin Demir bir süre önce cezaevini ziyaret edip rapor hazırladılar. Bu raporda isim vermeden Sedat Peker’in durumu aktarıldı. “Mafya babası olduğu iddia edilen birinin özel görüşme odası, özel kalemi, özel koltuğu, antetli kağıtları ve altın kaplama mektup açacağı olduğunu gördük. Milletvekilleri odaları kadar büyüklükte bir makam odası vardı’’ denildi.

‘’LCD VAR, AÇACAK HEDİYE’’

Peker ise son Ergenekon duruşmasında bu iddiaları cevaplandırdı ve ‘’ LCD televizyon kantinde satılıyor. Çok değer verdiğim Fahrettin Altay (1927’de Genelkurmay Başkanvekili) Paşa'nın torunu, fil dişinden mektup açacağı hediye etti. Cezaevine girmeden önce baş ucumda dururdu" açıklamasını yaptı.

Küçük yaştaki kız çocuklarının dahi etekleri çıkarılarak üstleri aranan Silivri Cezaevi’ne cep telefonu sokulduğu da ortaya çıkmıştı.. 2 adet cep telefonu ve uçlarında kablo bulunan 4 adet pil, Susurluk hükümlüsü, çete davasından tutuklu Sami Hoştan’ın koğuşunda bulundu. 10 gardiyan hakkında soruşturma başlatıldı. İddialar üzerine Sedat Peker’in koğuşunda da inceleme yapıldı. (gazeteport)

Haberin Devamı