Gazete Vatan Logo

Silah tutukluk yapınca kurtuldu

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın kardeşi, Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, silahlı saldırıya uğradı. Şoförü yaralanan Yıldırım, saldırganın tabancasının tutukluluk yapması sonucu kurtuldu

Çekmeköy’de önceki akşam saat 19.30 sıralarında meydana gelen olayda, İlhami Yıldırım evinin önünde şoförüyle birlikte aracından indi. İkili binaya doğru yürürken, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tabancayla ateş etti. Yıldırım’ın şoförü Bünyamin Bilen (31), karnına kurşun isabet etmesi sonucu yaralandı. Ümraniye Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Bilen’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Saldırının ardından polis olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatırken, Olay Yeri İnceleme ekipleri bölgede tek kovan buldu. Yıldırım ve görgü tanıklarının ifadesini alan polis, zanlının tek el ateş ettiği bilgisine ulaştı. Saldırganın ateş etmeye devam etmek istediği ancak silahını tutukluk yaptığı için kaçtığı öğrenildi. Zanlının belirlenip yakalanması için çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. İlhami Yıldırım da polise verdiği ifadesinde geçmiş dönemde Okmeydanı’ndaki olaylara attığı tweetler nedeniyle tehditler aldığını saldırının da bu nedenle olmuş olabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Gazete patronluğu mercek altına alındı

İlhami Yıldırım’ın Kızılay Şube Başkanı olmadan önce Çekmeköy bölgesinde yerel bir gazete işlettiği ve bölgedeki bazı işadamlarıyla sorunlar yaşadığı öğrenildi. Sorunların büyümesi üzerine Yıldırım’ın gazeteyi devrettiği öğrenildi. Polis bu dönemdeki ilişkileri de mercek altına aldı.

Tweetleri tepki çekmişti

Yıldırım, polis silahından çıkan kurşunla cemevi bahçesinde hayatını kaybeden Uğur Kurt’un öldürülmesi ve sonrasındaki olaylara twitter hesabından şu yorumları yapmıştı. “Eğer arpanız fazla geldiyse o arpayı önünüzden almayı da biliriz! Arpa taşıyanları da biliriz! Ya bu ülkede eşşek gibi yaşayacaksınız, ya da defolup gideceksiniz! Sizlere her kim destek oluyor, yüz veriyorsa o da şerefsizdir!”