Gazete Vatan Logo

SGK sorgulama ve SSK prim sorgulama

Hem SSK hem de tüm SGK kollarına ait sigorta sorgulama işlemleri internet üzerinden kolayca yapılabilmektedir. E-Devlet sistemi üzerinden yapılabilen SSK ve SGK sorgulama işleminin tüm detayları haberimizde!

SGK sorgulama ve SSK prim sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sosyal Sigortalar Kurumuna bağlı olan kişilerin prim gün sayısını öğrenme işlemleri gelişen internet teknolojisi ile birlikte oldukça kolay ve zahmetsiz bir şekilde yapılabilir bir hale gelmiş durumdadır. Eskiden bu tür bilgileri öğrenmek isteyen kişilerin bu kurumlarda uzun bir kuyruğa sahip sıralarda beklemeleri gerekmekteydi. Bu nedenle de kişiler oldukça büyük bir zaman kaybına uğramaktalardı. Fakat günümüzde SGK ve SSK sorgulama işlemleri oldukça kolay bir şekilde internet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Bu da birçok kişinin zamandan tasarruf etmesini sağlıyor.

On sekiz yaşını doldurmuş her bir kişi iş hayatına atılabilme ve sigorta yaptırma hakkını kazanıyor. On sekiz yaşını doldurmayan kişiler ise aile büyüklerinin sahip oldukları sigortalardan faydalanabiliyorlar. Çalışan kişilere sigorta yapılması ise devlet tarafından getirilmiş yasal bir zorunluluk olduğu için çalışan her bir kişinin sigorta primlerinin de yatırılması gerekmektedir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

SİGORTA SORGULAMA DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SGK SSK Hizmet Dökümü Nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının alarak prim ve sigorta bilgilerine bakabilecekleri bir belgedir. SGK Hizmet Dökümü üzerinde yer alan bilgiler ise, temel sigorta bilgileriniz, sigortalı bir işe girdiğiniz tarih ve bu işten çıkış yaptığınız tarih, sigortalı olarak çalıştığınız gün sayısı, hangi işte kaç gün sigortalı olarak çalıştığınıza dair bilgiler, çalıştığınız işte ne çeşit bir görev aldığınız, sigortalı olduğunuz döneme ait bulunduğunuz hizmetler, hangi aylarda sigortanızın yattığı yani sigortanızı belirli aylarda ödenip belirli aylarda ödenmediğine dair bilgiler, çalıştığınız şirkete ait bilgiler yer almaktadır. SGK hizmet dökümü belgesi üzerinden burada yer alan tüm bilgilere ulaşmanız mümkündür.

SGK Hizmet Dökümü Belgesi sayesinde SGK borç sorgulama, emekli olma tarihi, emekli maaşı sorgulama ve hesaplama gibi işlemler, kıdem hesaplamaları, ikramiye hesaplamaları yapılabilmektedir. Ayrıca vize alma sürecinde ve mahkeme gibi birçok resmi kurumda da bu belgeyi kullanabilmeniz mümkündür.

Haberin Devamı

SGK SSK Hizmet Dökümü Sorgulama

SGK SSK hizmet dökümünü sorgulama isteyen ve SSK prim gününü öğrenmek isteyen kişilerin ihtiyacı olan tek şey T. C. Kimlik numarasıdır.

4A, 4B ve 4C Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümü yani Sosyal Sigortalar Kurumu gün dökümünü sorgulamak isteyen kişilerin yapması gereken şey E-SGM ekranına ulaşmaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan bir hizmet olan E-SGM hizmet dökümü ekranına ulaşan kişiler uyrukları Türkiye Cumhuriyeti ise Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numaralarını, nüfusta kayıtlı oldukları ili, kimliklerinde yer alan cilt numarasını, doğum yılı tarihlerini doğru bir şekilde girmeli ve ardından güvenlik kodu bölümünde yer alan harf ve rakamları doğru bir şekilde girdikten sonra “sorgula” butonuna basmalıdır.

Böylece giriş ekranı üzerinde herhangi bir bilgi hatası yapmadığınız taktirde hizmet dökümünüzü görebilirsiniz. Bunun için açılan ekranın sağ alt bölümünde yer alan menü üzerinden “Hizmet Bilgisi”ni seçmeli ve ardından çıkacak olan seçenekler arasından “4A Hizmet Bilgisi”ni seçmelisiniz. Böylece SGK gün dökümünüzü, SSK hizmet dökümünüzü ve sigorta sorgulamanızı tek bir seferde ve bu kadar kısa bir süre içinde öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

E Devlet Üzerinden Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

E devlet sitesi üzerinden 4a, 4b, 4c hizmet dökümünüzü almak istiyorsanız yapmanız gereken şey www.turkiye.gov.tr sitesine girmektir. Ardından siteye giriş yapmak için ana sayfanın sağ üst köşesinde yer alan “Sisteme Giriş” butonuna basmalısınız. Böylece karşınıza aralarında e devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza, T.C. kimlik kartı ve internet bankacılığı yer alan çeşitli seçenekler ile sisteme giriş yapabileceğiniz bir ekran çıkacaktır.

Sisteme E devlet şifresi ile giriş yapmak için bir e devlet şifrenizin olması gerekmektedir. E devlet şifresi olmayan ve almak isteyen kişilerin kendilerine en yakın PTT merkez şubesine gitmeleri ve iki Türk lirası karşılığında e devlet şifrelerini birkaç dakika içinde almaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

Siteye herhangi bir yol ile giriş yapan kişiler sitenin sol üst köşesinde yer alan “E – Hizmetler” bağlantısına tıklamalıdır.

Ardından SGK Tescil ve Hizmet Dökümü üzerinden 4A Hizmet Dökümü ya da SGK Tescil ve Hizmet Dökümü gibi bölümlerden hizmet dökümünüze ulaşabilmeniz mümkündür. Siteye giriş yapan kişilerin bu aşamada tek yapması gereken şey ilgili bağlantılara tıklamaktır. Ardından herhangi bir bilgi girmelerine gerek olmadan hizmet dökümleri karşılarına çıkacaktır. İsteyenler “SGK Tescil ve Hizmet Dökümü Belge Doğrulama” gibi işlemleri de T.C. kimlik numarası ve barkod numarası bilgilerini girerek gerçekleştirebilirler.