Gazete Vatan Logo

SBM Araç Hasar Kaydı Sorgulama Detayları

Araç hasar kaydı sorgulama hizmetleri SBM üzerinden sms ile verilmektedir. Araç sorgulama yaparak 2.el araç alımlarında tramer hasar kaydı bilgilerine ulaşabilirsiniz. Araç sorgulama ile ilgili detaylar haberimizde.

SBM Araç Hasar Kaydı Sorgulama Detayları

Araçların yaptığı kazalar sonrasında tüm hasar durumu tutanaklar aracılığıyla resmi olarak kayıt altına alınmış. Kayıt altına alınan bu işlemler sayesinde hem sigorta hem de emniyet üzerinden yapılacak olan işlemlerde kolaylık sağlanmaktadır. Ayrıca gerek vatandaşların gerekse de kurumların güvenliği sağlanmaktadır. Bu açıdan vatandaşların kaza yaptıktan sonra yerine getirmesi gereken bazı prosedürlerde bulunmaktadır. Özellikle kaza sonrasındaki sigorta firması üzerinden maddi zararın karşılanmasını talep eden vatandaşların kaza sonrasında hangi işlemleri yapması gerektiğini detaylı olarak öğrenmesi gerekir.

Gerçekleşen kazalar sonrasında kayıt altına alınan bilgiler için araç tramer sorgulama yeterlidir. Araç hasar kaydı sorgulama gibi detaylı hizmetleri barındıran araç hasar kaydı sorgulama hizmetlerinde vatandaşların araçları ile ilgili ilgili merak ettiği detayları öğrenmesi mümkündür. Araç sorgulama hizmetleri arasında en çok tercih edilen hizmeti ise araç hasar kaydı sorgulama hizmetidir. Araç tramer sorgulama işlemlerinde araçların hangi tarihlerde kaza yaptığı ve ne kadarlık bir hasar aldığı öğrenilebilir. Bu açıdan alınmak istenen aracın daha önceden herhangi bir kaza yapıp yapmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar araç sorgulama hizmetlerinden yararlanarak hasar kayıtlarına ulaşabilir. Bu sayede kazalı araç olmaktan kurtulmak mümkün olduğu gibi vatandaşlar araç sorgulama ile güven içerisinde işlemlerini yapabilir.

Haberin Devamı

Araç hasar kaydı sorgulama işlemlerinde vatandaşların Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan SMS hizmetini kullanması gerekir. SMS hizmetleri için yapılacak olan her araç sorgulama 4 Türk Lirası işlem ücretinin ödenmesi gerekir. Bu açıdan vatandaşların gerektiği gibi hatları üzerinden bu ödemeyi yapması gerekmektedir. Tüm bu şartların sağlanması halinde ise araç sorgulama ile hasar kaydına ulaşmak isteyen vatandaşların SMS bölümüne giriş yaparak araç plakasını 5664’e göndermesi yeterli olacaktır. Araç hasar kayıtlarına ulaşacak olan bu mesaj sonrasında sistem tarafından herhangi bir kaza olması halinde vatandaşlar mesaj ile bu durum bildirilecektir.

Haberin Devamı