Gazete Vatan Logo

Savcılığa başvurdu!

Başbakan’ın açıklamaları için “Bunlar cevap değil” diyen eski CHP lideri, ortaya çıkan ses kaydıyla ilgili savcılığa başvurdu.

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, kendisine ait olduğu öne sürülen görüntülerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla servis edildiği iddiası karşısında Erdoğan’dan gelen açıklamaya tepki gösterdi. Baykal, şöyle konuştu:

“Bu iddianın muhatabı olan Sayın Başbakan’ın bu iddia konusunda ciddi, inandırıcı, güven veren, kapsamlı bir değerlendirme yapması gerekiyor. Yani, suçlamalarla, karalamalarla, hakaretlerle bu tablonun geçiştirilmesi, örtbas edilmesi mümkün değildir. Bu benim şahsi konum olduğu için değil, Türkiye siyaseti için önemlidir. Türkiye’nin bir hukuk devleti olup olmamasıyla doğrudan ilgilidir. Biz nasıl bir ülke olacağız? Türkiye siyaseti nasıl bir siyaset olacak? Neler yapılabilir olacak, neler yapılamaz olacak? Bu bir çıkış noktasıdır. Bunlar cevap değildir. Benim ve Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu cevap bu değildir. Bunun aydınlığa kavuşturulması konusunda doğrudan görevli, bu iddiaların muhatabı Sayın Başbakan’dır. Şimdi seçim ortamı; bağırıp çağırarak geçiştirmeye çalışabilir ama derhal ilk fırsatta sükunetle konuyu aydınlığa kavuşturmalıdır.”

‘Yine erişime açıldı’

Baykal’ın avukatı, “Youtube’a düşen ses kaydının savcılıkça değerlendirilmesi için” başvuruda bulundu. Baykal’ın avukatı, eski milletvekili Şahin Mengü, “Başbakan meydanlarda ‘görüntüleri ben kaldırttım’ diyor, bu yalan. Bizim başvurumuz ile savcının yazısı ile görüntüler kaldırıldı” dedi. Baykal’ın diğer avukatı Muzaffer Yılmaz da, “Mahkeme kararı olmasına rağmen, değişik tarihlerde komplo ve montaj kaseti internette erişime açılmış ve mahkeme kararları ile tarafımızdan erişim engellenmiştir” dedi.

Haberin Devamı