Gazete Vatan Logo

Şansal’a 6 ay hapis

Modacı Barbaros Şansal attığı tweetler ve yılbaşı gecesi paylaştığı video nedeniyle yargılandığı davada dün karar çıktı.

Şansal’a 6 ay hapis

İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Barbaros Şansal ve avukatları hazır bulundu. Barbaros Şansal son sözünde “Suçlama sonrası bana yöneltilen saldırı, hakaret ve tehditler beni yıpratmış ve ülkemin yurt dışındaki imajını olumsuz etkilemiştir. Beraatime karar verilmesini istiyorum” dedi. Hakim Şansal’a mahkumiyet kararı verilirse kamuya yararlı bir işte gönüllü olarak çalışmak isteyip istemediğini sordu. Bunun üzerine Şansal, “Mahkumiyetim halinde kamuya yararlı bir işte çalışmak istemiyorum. Bu durumun benim çalışma koşullarımı olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum” dedi. Hakim kararında Barbaros Şansal’ın attığı tweetler nedeniyle “halkın bir kesimini din, mezhep farklılığına dayanarak alenen aşağılamak” suçunu işlediğine dair kesin nitelikte delil bulunamadığı belirtilerek bu suçtan beraatine karar verdi.

Suçlama: Devleti aşağılama

Hakim, Şansal’ı “Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılamak” suçunu işlediğini belirterek kastın yoğunluğu, meydana gelen zarar tehlikesinin ağırlığını göz önüne alarak 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Şansal’ın duruşmalardaki iyi halini göz önüne alan hakim cezayı 6 ay 20 güne düşürdü ve cezayı erteledi.

Haberin Devamı