Gazete Vatan Logo

Rıza Sarraf (Reza Zarrab) tutuklandı!

İran asıllı iş adamı Rıza Sarraf ABD'de tutuklandı. Reza Zarrab (Rıza Sarraf) İran'a yaptırımları delme, para aklama ve milyonlarca dolarlık banka yolsuzluğundan ABD'de tutuklandı. Savcılık Sarraf için 75 yıl hapis istedi. Rıza Sarraf (Reza Zarrab) tutuklandığı sırada yanında eşi Ebru Gündeş'inde olduğu dile getirildi. İşte ayrıntılar....

Rıza Sarraf  (Reza Zarrab) tutuklandı!

İran asıllı iş adamı Reza Zarrab ( Rıza Sarraf) ABD'de bulunduğu sırada tutuklandı.

Rıza Sarraf, İran'a yaptırımları delme, para aklama ve milyonlarca dolarlık banka yolsuzluğundan yakalandı.

Rıza Sarraf, ABD'nin Miami kentinde tutuklandı. ABD'li savcılar, yaptıkları açıklamada, Rıza Sarraf'ın tutuklandığını duyurdu. Savcılık Sarraf için 75 yıl hapis istedi.

İki kişi daha tutuklandı

Sarraf'ın dışında Kamelya Cemşidi ve Hüseyin Necefzade isimli iki İran vatandaşının da tutuklandığını duyurdu.

RIZA ZARRAB (RIZA SARRAF) KİMDİR?
12 Eylül 1983 yılı İran doğumlu Rıza Sarraf, Türkiye’ de yaşamını sürdüren İranlı iş adamıdır. Yaşamını Dubai’de ailesiyle sürdürmüş daha sonra asıl adı Reza Zarrab olan iş adamı adını Türkleştirerek Rıza Sarraf olarak değiştirmiştir. 1997 yılında kurulan Nafees Exchange ve Al Salam Center Exchange firmalarıyla beraber Dubai’ de para piyasalarında faaliyet göstererek iş yaşamına başlamıştır. Yirmi yaşından sonra Türkiye’ ye gelerek hayatını sürdüren Rıza Sarraf, ayrıca şarkı sözü yazarak müzik dünyasına adım atmıştır.

Haberin Devamı