Gazete Vatan Logo

Rehin askerler ne zaman serbest bırakılacak!

İçişleri Bakanı Muammer Güler, 3 kişilik heyetin yarın PKK'nın kaçırdığı kamu görevlilerini alıp getireceğini belirtti. İşte Güler'in açıklamaları:

"4’ü Suriyeli 5 kişi gözaltında.Başka bağlantılarını da araştırmaya devam ediyoruz. Suriye istihbaratı ile bağlantısını tespit ettik. Şahısların ikisi Suriye’ye kaçmıştı, oradan getirildi. Kimliklere bakıldığında olaya farklı görüntü verilmiş.

YARIN AİLELERİNE KAVUŞMALARINI ÜMİT EDİYORUZ

3 kişilik heyet yarın gidip rehineleri alıp gelecek. Kaçırılan kamu görevlilerinin yarın ailelerine kavuşmalarını ümit ediyoruz. Ailelerini de haberdar ettik.İkinci Habur’a kesinlikle izin vermeyeceğiz. Teslimat yapılacaksa gerekli özen gösterilecek."

NEVRUZ ÖNLEMLERİ

17’sinden 21’ine kadar olan müracaatlar yapıldı. Geçmiş yıllarda yaşanan olumsuzlukların yaşanmaması için tedbirlerimizi sürdürüyoruz."

KAMU GÖREVLİLERİNİ ALACAK HEYETTEKİLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

PKK’nın elindeki kamu görevlilerini teslim almak için Kuzey Irak’a gidecek heyette BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu ve Hakkari Milletvekili Adil Kurt, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici ile Mazlum Der Genel Başkanı Faruk Ünsal’ın yer alacağı belirtildi.

Haberin Devamı