Gazete Vatan Logo

Rasim Öztekin kimdir, kaç yaşında? Rasim Öztekin İsmail Dümbüllü'nün kavuğunu kime devredecek?

Türk sinemasının efsane isimlerinden Hülya Koçyiğit'in sunduğu "Film Gibi Hayatlar" programına bu hafta Rasim Öztekin konuk oldu. Pek çok kişi, Rasim Öztekin'in İsmail Dümbüllü'nün kavuğunu kime devredeceğini merak ediyor. Peki, Rasim Öztekin kimdir, kaç yaşında? Türk Tiyatrosu'nda kavuk geleneği nedir? İsmail Hakkı Dümbüllü kimdir? İşte Rasim Öztekin'in İsmail Dümbüllü'nün kavuğu hakkındaki açıklamaları...

Rasim Öztekin kimdir, kaç yaşında? Rasim Öztekin İsmail Dümbüllü'nün kavuğunu kime devredecek?

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Rasim Öztekin, Hülya Koçyiğit'in sunduğu, TRT 2 ekranlarında yayınlanan "Film Gibi Hayatlar" programının bu haftaki konuğu Rasim Öztekin oldu.

Rasim Öztekin, "Ben işime meslek olarak değil, hobi olarak bakıyorum. Hep oyun oynuyorum. Benim en büyük şansım hobimle para kazanıyorum." ifadesini kullandı.

İSMAİL HAKKI DÜMBÜLLÜ'NÜN KAVUĞU'NUN İÇİMDE BİR BURUKLUĞU VAR

Geleneksel Türk tiyatrosunun son temsilcisi İsmail Hakkı Dümbüllü'nün kavuğunu, daha önce Ferhan Şensoy'dan devralan Öztekin, şunları kaydetti:

"Onur verici bir şey ama burukluğu var bende. Kavuğu aldım ama kalbimdeki rahatsızlığımdan dolayı, doktorlar canlı performansı yasakladı bana. Sinema veya dizi değil canlı performans aritmiyi tetikleyen bir şey. Herkes iyi niyetli değil, 'Kavuğu aldın madem niye oynamıyorsun?' diyorlar. Orta oyuncularda 'Şahları da Vururlar' için Ferhan da teklif etti ama oynayamıyorum, sağlığım el vermiyor, hatta oyunu izlemeye bile gidemeyebilirim. Bu nedenledir ki kavuğu bu sene genç bir arkadaşa devredeceğim. İsimler var, yakın zamanda olacak."

Haberin Devamı

Rasim Öztekin, programda geçmiş günlere de değinerek, Erol Günaydın'la baba oğul gibi olduklarını ve yaşlandıkça kendisini Erol Günaydın'a benzetmeye başladığını aktardı.

TÜRK TİYATROSU'NDA KAVUK GELENEĞİ NEDİR?

Kel Hasan Efendi Kavuğu “Türk Tiyatrosu”nun güldürü geleneğinin nişanesi sayılıyor. Kel Hasan Efendi Kavuk’u öğrencisi İsmail Dümbüllü’ye devretmişti.

İlk olarak Kel Hasan'ın İsmail Dümbüllü'ye verdiği kavuk, 1968'de dönemin en yetenekli ortaoyuncusu Münir Özkul'a devredilmişti. Münir Özkul kavuğu daha sonra Ferhan Şensoy'a, Şensoy da Rasim Öztekin'e emanet etmişti.

İSMAİL HAKKI DÜMBÜLLÜ KİMDİR?

Geleneksel Türk tiyatrosunun son temsilcisi, ortaoyunu ve tuluat ustası İsmail Hakkı Dümbüllü, 1897’de Üsküdar’da doğdu. Babası II. Abdülhamid’in silahdarlarından Zeynel Abidin Efendi’ydi. 30 yaşına kadar Kel Hasan’ın yanında çalıştı, ardından Şehzadebaşı Tiyatrosu’na geçti. Geleneksel kavuğu, Kel Hasan’dan aldı. Kendisi de bu kavuğu Münir Özkul’a devretti.

Haberin Devamı

Kel Hasan’dan öğrendiklerini kendi kişiliğiyle birleştirerek oluşturduğu ‘Dümbüllü tarzı’nı hem sahnede, hem de perdede sergilemeyi sürdüren oyuncu, Nasreddin Hoca’yla özdeşleştirilir.

RASİM ÖZTEKİN KİMDİR?

Rasim Öztekin 14 Ocak 1959’da İstanbul’da doğdu. İstanbul Galatasaray Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. İstanbul Akademik Sanatçılar Topluluğu ve Kadıköy Halk eğitim ve Nöbetçi Tiyatro’da amatör çalışmalarla tiyatroya başladı. Ferhan Şensoy'un Ortaoyuncular topluluğunda profesyonel tiyatro sanatçılığına başladı.

1992 - 1995 yılları arasında televizyonlarda şov programları yaptı. 1994 yılında Gani Müjde ve Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı “2071’ de Türkiye” adlı müzikali sahneye koyup oynadı. Tiyatronun yanı sıra, sinema ve dizi filmlerde de rol aldı.