Gazete Vatan Logo

Randevu çağrısı

HDP lideri Demirtaş, Başbakan Davutoğlu’nun iptal ettiği randevuyu yeniden gündeme almasını istedi.

Randevu çağrısı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DTK bildirisinden sonra kendileri ile ilgili Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın başını çektiği bir linç kampanyası yürütüldüğünü ileri sürdü. Diyarbakır’da HDP il binasında basın toplantısı düzenleyen Demirtaş, “Biz iptal edilen randevunun yeniden gündeme alınması gerektiğini düşünüyoruz. DTK’nın deklerasyonu, parti programımızın bir benzeridir. Utanmadan sıkılmadan, sanki bunları HDP ilk defa söylüyormuş gibi, ülkeyi bölmeymiş gibi hakaretle yaklaşanları ibretle izliyoruz. O sizin cahilliğiniz, kusura bakmayın” dedi.

Demirtaş, Başbakan Davutoğlu’nun HDP’yle randevusunu iptal etmesini Sırrı Süreyya Önder’in “Kaçak çayımızı içer gider” sözlerine dayandırmasına da tepki gösterdi: “Çözüm adına yapabileceğimiz ne varsa, fazlasıyla yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Diyalog, müzakere kapılarını açmak için elimizden geleni yapıyoruz. Sorun şiddet zemininden çıkmalı, barışçıl, diyalog yoluna dönmeli. Vekillerimizin sözlerini bahane ederek eş başkanlarla yapacakları görüşmeyi iptal ettiler. Randevu Sırrı Bey’den mi alındı. Bizden alındı. Çay bahaneleri uyduruktur.”

Haberin Devamı

Baroya sert tepki

Demirtaş, DTK bildirisi ile ilgili sert bir bildiri yayımlayan İstanbul Barosu’nu şöyle eleştirdi: “Kendine hukuk kurumu, baro diyen bazı kurumlar var ki, utanç vesikası yayınladılar. Burada baro başkanı öldürüldü, sesleri çıkmadı. Roboski katliamı oldu, gıkları çıkmadı. Biri çıktı ’Kabul etseniz de etmeseniz de rejim değişmiştir artık, Başkanlık sistemine fiilen geçildi’ dedi. Bu barocuların gıkı çıkmadı. Şimdi bir demokratikleşme ve birlikte yaşam beyannamesine karşı, ırkçı reflekslerle, faşist duygularla buna karşı bildiri yayınlıyorlar.”