Gazete Vatan Logo

Pooh Patoloji Testi nedir? Twitter’da trend topic olan testi kim hazırlamıştır?

Pooh Patoloji Testi, bugün sosyal medya arası twitter’in en çok konuşulan konuları arasına girdi. Pooh Patoloji Testi’nin trend topic listesine girmesinden sonra hakkında merak edilenler de arttı ve birçok kişi arama motorları üzerinden testi araştırmaya başladı. Testin resmi adresi üzerinden yapılan açıklamaya göre, Profesör Dr. Sarah E. Shea (M.D.), Profesör Dr. Kevin Gordon (M.D) ve meslektaşları ''Winnie the Pooh'' karakterlerini incelemiş ve her birinin belli bir psikolojik tanıyla ilişkilendirilebileceği sonucuna varmıştır. İşte detaylar…

Pooh Patoloji Testi nedir? Twitter’da trend topic olan testi kim hazırlamıştır?

Pooh Patoloji Testi twitter Türkiye’de en çok konuşulan konular arasında yer alınca, hakkında yapılan açıklamalar da arttı. Testin internet adresinden yapılan açıklamaya göre, söz konusu test ile ilgili, size ölçülen alanlardaki kişisel örüşünüzü bulmakta yardım ettiği belirtilirken, hazırlanan hiçbir testin, kişilik özelliklerinizi tam bir doğruluk ve güvenilirlikle ölçememekte ve hiçbir kişilik testi bu alandaki teoriler hakkında yapılacak bir araştırmanın yerini tutmamaktadır’’ uyarında da bulunuluyor.

POOH PATOLOJİ TESTİ

Pooh patoloji testi, IDRlabs Pooh Patoloji Testi IDRlabs International'a aittir. Orijinal araştırma Shea, S. E., Gordon, K., Hawkins, A., Kawchuk, J., & Smith., D. tarafından yürütülmüş ve Canadian Medical Association Journal, 163(12)'de yayınlanmıştır.

Sitede yer alan açıklamada, kişilik özelliklerini yedi Winnie the Pooh karakterinden birine bağlı olarak keşfetme imkanı sunulduğu iddia edilerek, ücretsiz çevrimiçi Winnie the Pooh kişilik testinin güvenilir, geçerli, doğru ve tam hale getirmek amacıyla çaba gösterildiği de bildiriliyor.

Haberin Devamı

Açıklamanın devamında, bu ücretsiz çevrimiçi Winnie the Pooh testinin yazarları birçok kişilik testinin uygulanmasında yetkilidirler ve psikometrik, tipoloji ve kişilik testlerinde profesyonel olarak çalışmışlardır. Winnie the Pooh testimizi çözmeden önce lütfen sonuçların diğer test sonuçları ve eğitim materyalleriyle uyumlu olması ihtimali mevcut olsa dahi, bu testin yukarıda bahsedilen resmi ticari markalı testlerle karıştırılmaması gerektiğini aklınızda bulundurunuz. Ücretsiz çevrimiçi Winnie the Pooh testimizin sonuçları "olduğu şekliyle" verilmektedir ve profesyonel ya da yetkili tavsiye sağladığı düşünülmemelidir.’’ deniliyor.

WİNNİE THE POOH HİKAYESİ VE KARAKTERLERİ

Winnie The Pooh (Türkçe "Ayı Vinniy"), Alan Alexander Milne'nin kurguladığı bir karakter ve bu karakterin hikayesidir. Milne, hikayeyi oğlu Christopher Robin'e (1920-1996) anlatmak için kaleme almış. Milne, bu hikâye bağlamında 1924 il2 1926 yılları arasında oğlunun oyuncak ayısından esinlenerek "Kalın Kafalı Ayı" adında bir kahraman kurgulamış.

Haberin Devamı

100 Hektar Ormanı'nda yaşayan Ayı Winny, küçük korkak Piglet, zıp zıp kaplan Tigger, bahçıvan ve titiz Tavşan ve uyuşuk Eeyore'un hikâyeleri üzerine kuruludur.

Kahramanlarımız Christopher Robin adlı çocuğun kendi kafasında yaratmış olduğu oyun dünyasına aittirler. Kimi maceralarında onlara Christopher Robin, Baykuş ya da küçük kangru Roo da eşlik eder.

Winnie The Pooh'u diğer çizgi filmlerden ayıran en belirgin özelliği tamamen olumlu ve öğretici konular içermesidir. Günümüzde çizgi filmlerde sıklıkla görülen olumsuz konu ve olaylar, Winnie The Pooh'da görülmez.

Dizi kahramanlarının başlıca karakter özellikleri şöyledir; küçük pembe Piglet oldukça korkaktır ama kocaman bir kalbi vardır. Tavşan, her konuda bilgiçlik taslar ve liderlik eder ama en kolay soğuk kanlılığını yitiren de odur. Tigger, bir kaplan olduğundan olsa gerek, grubun en neşeli ve en cesur üyesidir. Ayı Winnie, obur ve sakindir. Eeyore ise her zaman bezgin ve isteksiz görünmesine karşın arkadaşlarını maceralarında hiç yalnız bırakmaz. Grubun en son ve en küçük üyesi aralarına sonradan katılan küçük kanguru Roo'dur. Roo, 100 Hektar Ormanı'na annesi Kanga ile beraber taşınmıştır. Küçük Roo oldukça maceracı ve cesur bir çocuktur. Hikâyelerin anlatımına göre daha birçok karakter boy göstermektedir. Mesela geniş bir aile ağacı olan "Baykuş" ya da çalışkan "Köstebek" gibi. Son yıllarda Winny The Pooh serisinin sinemalarda gösterilmek üzere uzun metrajlı sinema filmleri de hazırlanmaktadır.

Haberin Devamı