Gazete Vatan Logo

Polisin koluna taş gelmemiş

Ankara’daki Gezi Parkı eylemleri sırasında Ethem Sarısülük’ü vuran polis memuru Ahmet Şahbaz’ın ateş ettiği sırada koluna taş geldiği yönündeki ifadesi bilirkişi raporuyla çürütüldü

Polisin koluna taş gelmemiş

Gezi Parkı eylemlerine katılan Sarısülük’ü öldüren polis memuru Ahmet Şahbaz’ın yargılanmasına devam ediliyor. Dava, Ankara’da görülürken, sanığın can güvenliği gerekçesiyle Yargıtay kararıyla Aksaray’a nakledilmişti. Aksaray mahkemesi, olay anına ilişkin kamera görüntülerinin incelenmesi için Ankara’ya talimat yazdı. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, kamera kayıtlarının incelenmesi için TRT’de görev yapan üç kişiyi belirledi. Mahkemeye gönderilen raporda, raporda, görsel analiz tekniği ile yapılan inceleme neticesinde Sarısülük’ü öldüren polis memuru sanık Ahmet Şahbaz’ın üç kez ateş ettiğinin tespit edildiği belirtildi. Raporda, Şahbaz’ın, ilk ateşlemesinden yaklaşık 28.8 salise sonra 2. ateşlemeyi, 2. ateşlemeden tahminen 16.8 salise sonra 3. ateşlemeyi yaptığı kaydedildi.

Üçüncü ateşte öldü

Raporda, Sarısülük’ün, Şahbaz’ın 3. ateşlemesinden sonra hayatını kaybettiği şöyle belirtildi: “Sanık polis memuru sağ elinde taşıdığı tabancasını yukarıda tutmaya devam ederek bu kez üçüncü ateşlemeyi gerçekleştirir. Sanık polis memuruna göstericiler tarafından ateşleme öncesi ve ateşlemeler sırasında sopa ile vurulmadığı, 3. ateşleme sırasında ateş eden kolunun pozisyonunu değiştirecek şekilde sağ koluna taş isabet etmediği, sanık polis memurunun 3. ateşleme sırasında kolunun pozisyonu değiştirecek herhangi bir etken ihtisas alanımız dahilinde tespit edilememiştir.”

Haberin Devamı