Gazete Vatan Logo

PKK iki askeri kaçırdı

Lice’de PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H adlı grup yol kesip iki uzman çavuşu kaçırdı. Karakol protestosunda 9 asker yaralandı.

DİYARBAKIR’ın Lice ilçesine Abalı Jandarma Karakolu’ndaki inşaatı protesto eden bir grup, gece Diyarbakır-Bingöl karayolunu trafiğe kapatarak durdurdukları araçlarda kimlik kontrolü yaptı. Bölgede önlem alan güvenlik güçleri yol kesen PKK yandaşı gruba müdahale etti. Yol kesen grup güvenlik güçlerine taş ve havai fişeklerle saldırırken, jandarma timleri de göz yaşartıcı bomba atarak dağıtmaya çalıştı. Geç saatlere kadar süren olaylar sırasında, PKK yandaşları durdurulan araçlardan birinde bulunan ve Bingöl’den Diyarbakır’a gelen 2 uzman çavuşu, yaptıkları kimlik kontrolü ardından kaçırıldı. Askerleri kaçıran grubun PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H olduğu öğrenildi.

Çivili el bombası

Karakol protestosu dün de sürdü. Bölgede çadır kuran grup ile jandarma arasında yeniden olaylar çıktı. Jandarmanın kapatılan yolu açmaya çalışması ve grubun karşı çıkması üzerine çıkan olaylarda, gaz bombası, ses bombası, molotofkokteyli ve havai fişekler kullanıldı. Atılan ve içerisinde çivi olan el yapımı ses bombasının patlaması sonucu 9 asker yaralanırken, askerler Lice Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Diyarbakır Valiliği’nin kararı ile Diyarbakır-Bingöl karayolu Jandarma tarafından Lice yol ayrımından itibaren çift taraflı güvenlik gerekçesiyle tarafiğe kapatıldı. Gazetecilerin bölgeye gitmesine izin verilmedi. BDP Diyarbakır il Başkanı Zübeyde Zümrüt, karakol yapımını protesto eden grupta bulunanların karakol yapımının durdurulduğu açıklanana kadar eylemlerine devam edeceklerini ve askerleri bırakmayacaklarını söylediklerini ifade etti.

Yolu keserek askerleri kaçıran YDG-H’li grubun, araçların anahtarlarını almaları nedeniyle 100’e yakın araç Lice yol ayrımı ile Abalı Köyü arasında mahsur kaldı. Araç sahipleri, hareket imkanları kalmadığını ve aç ve susuz bırakıldıklarını söyledi.

Tunceli’de de olaylı protesto

TUNCELİ merkeze bağlı Kırmızıdağ mevkiinde yapımı süren jandarma kalekolunu protesto etmek için bölgeye giden grup, tel örgüleri söküp içeriye girmek isteyince jandarma ekipleri gaz bombası ile müdahale etti. Olaylarda gaz kapsülünün isabet ettiği 3 kişi yaralandı. Boğazına gaz kapsülü isabet eden ve durumu ağır olan bir yaralı askeri helikopterle bölgeden alınarak hastaneye götürüldü.

Haberin Devamı