Gazete Vatan Logo

Petrol tankeri arıza yaptı İstanbul Boğazı trafiğe kapatıldı

Rumeli feneri açıklarında, Rusya'dan Çin'e giden petrol tankeri makine arızası yapınca boğaz trafiğe kapatıldı. Bölgeye kurtarma ekipleri yönlendirildi. Kıyı Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada " Rusya'dan Çin'e seyir halindeyken Türkeli Feneri açıklarında makine arızası yaşayan GUANYIN isimli 244m boyundaki petrol tankeri için Kılavuz Kaptanımız, KURTARMA 7 ve 11 Römorkörlerimiz ivedilikle bölgeye yönlendirildi. Gemi trafiği, çift yön geçici olarak askıya alındı" ifadeleri yer aldı. Makine arızası yapan petrol tankeri nedeniyle İstanbul Boğazı bir süre çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı.Tankerin arızasının giderilmesinin ardından yaklaşık 2 saat gemi trafiğine kapalı olan İstanbul Boğazı yeniden açıldı.

Petrol tankeri arıza yaptı İstanbul Boğazı trafiğe kapatıldı

Rumeli feneri açıklarında, Rusya'dan Çin'e giden petrol tankeri makine arızası yapınca boğaz trafiğe kapatıldı. Bölgeye kurtarma ekipleri yönlendirildi. Kıyı Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada " Rusya'dan Çin'e seyir halindeyken Türkeli Feneri açıklarında makine arızası yaşayan GUANYIN isimli 244m boyundaki petrol tankeri için Kılavuz Kaptanımız, KURTARMA 7 ve 11 Römorkörlerimiz ivedilikle bölgeye yönlendirildi. Gemi trafiği, çift yön geçici olarak askıya alındı" ifadeleri yer aldı.

Kıyı Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada " Rusya'dan Çin'e seyir halindeyken Türkeli Feneri açıklarında makine arızası yaşayan GUANYIN isimli 244m boyundaki petrol tankeri için Kılavuz Kaptanımız, KURTARMA 7 ve 11 Römorkörlerimiz ivedilikle bölgeye yönlendirildi. Gemi trafiği, çift yön geçici olarak askıya alındı" ifadeleri yer aldı.

TRAFİK TEKRAR AÇILDI

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü konuyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Rusya'dan Çin'e seyir halindeyken Türkeli Feneri açıklarında makine arızası yaşayan GUANYIN isimli 244 metre boyundaki petrol tankeri için kılavuz kaptanımız, KURTARMA 7 ve 11 Römorkörlerimiz ivedilikle bölgeye yönlendirildi. Gemi trafiği, çift yön geçici olarak askıya alındı" ifadeleri kullanıldı. Tanker arızasının giderilip, petrol tankerinin Türkeli Demirleme Sahası’na demirlemesinin ardından İstanbul Boğazı yeniden gemi trafiğe açıldı.

Haberin Devamı