Gazete Vatan Logo

‘Palalı’ Çelebi artık aramızda!

Hakkında 27 yıl hapis cezası istenen Palalı adliyede serbest bırakıldı.İşte ilk sözleri

‘Palalı’ Çelebi artık aramızda!

PalalıSabri Çelebi, Fas dönüşü yakalandı ama mahkeme serbest bıraktı. Çelebi, sadece görüntülere yansıyan kadına yaptığından pişman olduğunu söyledi.

Gezi Parkı olayları sırasında göstericilere pala ile saldırarak korku salan Sabri Çelebi hakkında 27 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianameyi kabul eden İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi tutuklanması için bulunan yakalama kararını tutuklamaya gerek görmediği için kaldırdı. Ancak mahkeme bu defa Çelebi’nin dava kapsamında sadece ifadesinin alınması adına yakalama kararı çıkarttı. Bu durum üzerine Çelebi Fas dönüşü dün gece Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Türkiye’ye giriş yaparken gözaltına alındı. Air Arabia Havayolları’nın saat 01.15’teki 3O2437 sefer sayılı uçağıyla Türkiye’ye dönen Çelebi, pasaport işlemlerini yaptırdığı sırada polis tarafından hakkındaki yakalama kararı gereği gözaltına alındı. Geceyi Sabiha Gökçen Havalimanı’nda geçiren Palalı saldırgan sabah saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. Çelebi’nin kendisini almaya gelen polislere “Hiç şaşırmadım. Bu kadar medyatik olunca yakalanacağımı tahmin ediyordum” dediği öğrenildi.
‘Palalı’ Çelebi artık aramızda
Mahkemde 1 saat kaldı

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Çelebi, öğle saatlerinde 5 ekip aracı eşliğinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Adliyeye otopark girişinden alınan Çelebi, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi’ne çıkartıldı. Ayrıca mahkemeye herhangi bir karar alınmamasına ve gizlilik kararı olmamasına rağmen hakim Fatma Şeker’in talimatıyla basın mensupları duruşmaya alınmadı. Çelebi yaklaşık 1 saat boyunca mahkemeye ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Çelebi, adliyeden polis eşliğinde tutukluların kullandığı asansörü kullanarak adliyeden ayrıldı.



Avukatı: O kadına karşı pişman

Çelebi’nin avukatı Zafer Küçük “Dava dosyasıyla alakalı müvekkilim Sabri Çelebi hakkında tutuklanmasını gerektirecek ifadelerden başka maddi hiç bir delil yok. Kendisi tehditlerden dolayı, sokakta yürüyemedi. Kendisi duruşmalara katılacaktır. Ayrıca buraya kayınpederiyle ilgili hastalık sıkıntısından dolayı gecikti. Kayınpederi ameliyat oldu ve hastalıkla ilgili sıkıntısı halen geçmiş değil” dedi. Çelebi’nin elindekinin pala olmadığını 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’nda yer almayan bir zırh olduğunu söyleyen Küçük “Zırhı kendisine karşı savunmaya yönelik kullandı. Başından beri görüntülerde yer alan kadına karşı pişman olduğunu söylüyordu. Yakalama kararı ifadeye ilişkin bir karardı. Savunması alındı serbest bırakıldı” diye konuştu.

Haberin Devamı