Gazete Vatan Logo

‘Öz Yönetim’ ilanına müebbet hapis istendi

‘Öz Yönetim’ ilanına müebbet hapis istendi

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde “öz yönetim” ilan ettikleri gerekçesiyle tutuklanan Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı’nın aralarında bulunduğu 7 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. 3’ü tutuklu 7 sanık hakkında hazırlanan iddianame, 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, PKK/KCK terör örgütünün üst düzey yöneticilerinin talimat ve çağrıları üzerine Diyarbakır, İstanbul, Şırnak, Mardin, Muş, Hakkari, Siirt, Bitlis, Batman, Van ve Ağrı’nın bazı ilçe ve mahallelerinde “öz yönetim” adı altında açıklamalar yapıldığı belirtildi. İddianamede şu ifadelere yer verildi:

‘Düşünce özgürlüğü değil’

“Sözde ‘öz yönetim’ ilan edildikten sonra PKK/KCK terör örgütü Silvan’da devletin bağımsızlığını zayıflatmak, birliğini bozmak, bu yeri devlet idaresinden ayırmak amacıyla güvenlik kuvvetlerine yönelik silahlı, bombalı, molotofkokteylli, el yapımı patlayıcılı eylemlerini artırdı. Terör örgütü mensupları, sokağa çıkma yasaklarına rağmen birçok güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırılar gerçekleştirdi.” İddianamede, “öz yönetim”in sadece düşünce açıklaması olarak değerlendirilemeyeceği, sanıkların PKK/KCK terör örgütünün talimatları doğrultusunda hareket ettikleri öne sürüldü ve tutuklu sanıklar hakkında “devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Bodakçı hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan da 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Haberin Devamı

‘Özyönetimci yeni bir demokrasi...’

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Ertuğrul Kürkcü, HDK 1. Olağan Konferansı’nın açılışında yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Kürtlerin özgürlük mücadelesi, Türkiye halklarına özgürlükçü, özyönetimci bir yeni demokrasi teklif etmekte, Türkiye’nin tekçi, mezhepçi, diktatöryel rejimi de tank ve top atışlarıyla bu teklifi geri çevirmekte. Ortada sürüp giden sadece bir savaş değil, silahlı hale gelen bir tartışmadır. Bu, başında olduğumuz hatta içine girmekte olduğumuz yol ayırımının somut, net ifadeleridir.”

Haberin Devamı