Gazete Vatan Logo

‘Öz yönetim fantezi’

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, dün düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kalın, özetle şunları söyledi:

‘Öz yönetim fantezi’

‘Şehir eşkıyalığı’

“Hiçbir toplum terör, şiddet, siyasi hoyratlık ve şehir eşkıyalığı yaparak mevzi kazanmaya çalışan terör örgütü ve onların uzantılarına müsaade etmez. Bu anlamda zaman zaman dile getirilen ve dün en açık ifadesini bulan ayrılma, bölünme, özerklik, öz yönetim gibi fantezilerin de demokratik olgunluk içinde hareket eden toplumlarda bir karşılığının olmadığını ifade etmek isteriz. Bugün bu fantezileri dile getirenler milletin kendilerine 1 Kasım’da verdiği siyasi krediyi bu şekilde daha ipotek ederek örgütün vesayetinde siyaset yaptığını zannedenler aslında en büyük kötülüğü kendilerine oy veren insanlara yapıyorlar. Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez.”

‘Önüne gelenin taşeronu’

“Terörü şirin göstermeye çalışanların abesle iştigal ettikleri ortadadır. Daha da hazin olanı terör örgütü aslında bölgede önüne gelenin hizmetine girmeye hazır bir taşeron olduğunu ilan etmektedir. Türkiye karşıtlığını siyaset yapmak zannedenler ancak başka ülkelerin ve örgütlerin birer piyonu olduklarını ilan etmektedirler. Özellikle Güneydoğu’da 3-4 noktada devam eden terörle mücadele operasyonları kapsamlı şekilde devam edecektir. Vatandaşlarımız bu konuda çok daha özgüvenle hareket ediyor. Terör örgütünün eşkıyalıklarına boyun eğmeyecekler. Ülke terör belasından kurtulduğu zaman bugün bu fantezilerini dile getirenler kendilerini nerede bulacaklar, o da ayrı bir sorudur.”

Haberin Devamı

Rusya’ya IŞİD’e hizmet suçlaması

“Bugün DAİŞ’i bahane ederek Esed rejimini ayakta tutmaya çalışan onun ömür süresini uzatmaya çalışanlar aslında bilerek ya da bilmeyerek DAİŞ’in emellerine hizmet etmektedirler. DAİŞ’le mücadele bahanesiyle Rusya’nın yaptığı hava saldırılarına baktığımızda yüzlerce sivilin ölümüne neden olmuştur. Ortada DAİŞ’le mücadele değil Esed rejiminin verdiği koordinatlar çerçevesinde ılımlı Suriye muhalefetine ve sivillere yönelik harekat yürütülüyor.”

YPG için uyarı

“Tışrin Barajı’nın DAİŞ’ten geri alınmasıyla ilgili yürütülen operasyon bağlamında haberler basına yansıdı. DAİŞ’in buralardan uzaklaştırılması bizim için olumlu bir şeydir. Buna bir itirazımız yok ama PYD, YPG veya benzeri bir yapının Fırat’ın batısında veya başka noktalarda fiili bir durum yaratması asla kabul edilemez.”

Haberin Devamı

İsrail’e 3 şart

“İsrail 3 şartı yerine getirmediği müddetçe Türkiye-İsrail ilişkilerinde bir normalleşme olmayacaktır. Birinci şart yerine getirildi, özür dilendi. Tazminatla ilgili mesafe alındı ama henüz imza koyacak noktaya gelmiş değiliz. Üçüncü şart var. Gazze ablukasının kaldırılması, hafifletilmesi. Türkiye şartlarından vazgeçmiş, bu şartları değiştirmiş değil.”