Gazete Vatan Logo

Otel işi de olmadı!

Rıza Sarraf’ın Sarkuysan’ı ele geçirmek için hatırlı kişileri araya soktuğu belirlenmişti. Sarraf, Aksigorta’dan aldığı Fındıklı’daki bina için de ricacı oldu ama otel izni çıkmadı.

Türkiye’yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun kilit ismi Rıza Sarraf’ın İran’ın altın paralarından kendi payına düşen komisyonu aklarken Türkiye’de önemli satın almalara niyetlendiği ortaya çıkıyor.

Türkiye’nin en köklü kuyumculuk şirketi Sarkuysan’ı küçük hissedar olmasına rağmen genel kurulda ele geçirme planı olduğuna dair haberler çıktı. Hissedar olarak tam kontrolü sağlayamayan Sarraf’ın genel kurulda kendisine yardımcı olunmasını istediği ve araya hatırlı kişileri ricacı olarak soktuğu iddia edilmişti. Sarraf ile ilgili iddialar arasında bir dikkat çekici operasyon da Aksigorta’ya ait olup Sarraf tarafından alınan Fındıklı’daki bina. Polisin yaptığı araştırmada, Sarraf’ın Fındıklı’da Aksigorta’ya ait binayı aldıktan sonra otele dönüştürmek istediği iddia ediliyor.

6 ay önce aldı

Bu iddialara sebep olan binanın hikayesi ise 6 ay öncesine dayanıyor. Aksigorta, Beyoğlu Fındıklı’daki merkez binasını 72 milyon dolara İlkhaneden Otel A.Ş.’ye sattığını Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na sattığını açıklamıştı. Ticaret Sicili Gazetesi‘ne bakıldığında bu şirketin büyük ortağının Rıza Sarraf olduğu dikkati çekiyor. Şirketin bir diğer kurucu ortağı da Şeyda Eromi. Deniz kenarındaki binayı alan İlhaneden Otelcilik A.Ş., 60 milyon lira sermaye ile 15 Mayıs 2013’te kuruluyor. Şirket kurulduktan 13 gün sonra adını Arkla Otelcilik A.Ş. olarak değiştiriyor. Bu değişiklikten 2 gün sonra da Aksigorta Genel Müdürlük Binası’nı pazarlık usulü ile 72 milyon dolara aldığını açıklıyor. Ancak binanın imar izninin otel olarak değiştirilmesi ile ilgili başvuruya şu ana kadar olumlu ya da olumsuz bir yanıt verilmiş değil.

3 şirketi Fatih’te

Sarraf’ın, ticaret sicil kayıtlarına göre 3 şirketinin adresi Fatih’teki Orient Bazaar. İşhanında Sarraf’ın 3 farklı şirket bulunuyor. Bunlar Safir Altın, Cameron Denizcilik ve Volgam Gıda. Toplam şirket sermayeleri ise 10 milyon 500 bin TL. Adresler incelendiğinde sadece Safir Altın’da tabela asıldığı dikkat çekiyor. Cameron Denizcilik şirketinin faal olduğu yer ise işhanı sakinleri tarafından Royal Denizcilik olarak biliniyor. Ticaret sicil kayıtlarına göre Sarraf’ın sahibi olduğu Royal Denizcilik ve Royal Holding’in merkezi ise Bahçelievler’deki Busidence İşmerkezi. Sarraf’ın Fatih’teki dördüncü adresi ise Kapalıçarşı’daki Duru Döviz’e ait olan işyeri. Ancak Sarraf, bu şirketin eski ortağı. Mahkemeye verdiği ifadede buranın sadece mal sahibi olduğunu, şirketle bağı olmadığını söyledi.

Haberin Devamı