Gazete Vatan Logo

ÖSYM 2015 YGS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Pazar günü yapılan YGS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı sınava giren öğrenciler tarafından merak ediliyor. Yükseköğretime Geçiş Sınavı soru ve cavapların yüzde 20'si yayınlandı. Peki YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Öğrenilen bilgilere göre YGS sınav sonuçlarının 20 Mart Cuma günü açıklanabileceği belirtiliyor.

8 Mart günü saat 10.00’da yapılan ve yaklaşık 2 Milyon öğrencinin ter döktüğü Yüksek Öğrenime Geçiş sınavı sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Sınavın ardından YGS soru ve cevapları ÖSYM tarafından paylaşılırken, öğrenciler sonuçlar açıklanmadan da YGS puan hesaplama yaparak ne kadar puan aldıklarını tahmini olarak öğrenebilecek.

2015 YGS SINAV SONUÇLARI SORGULA

Ülkemizde ÖSYM tarafından yürütülen YGS sınavının 2015’teki ilk sınavı 8 Mart tarihinde gerçekleşti. İki aşamalı olarak yapılan bu YGS sınavına giren kişiler, sonuçlara göre diğer sınava girmeye hak kazanacak. Üniversite eğitimi almak isteyen ve hayallerini gerçekleştirmek isteyen öğrencilerin limit puanları geçmesi gereken YGS’nin ilk sınavı öğrencileri zorlarken, açıklanan sınav soruları da bunu doğruladı.

Önceki yıllarda yapılan YGS sınavına göre çok daha zor olan ve uzman yorumlarında da dile getirilen bu konu, öğrencileri böylesine önemli bir sınavda daha da zorladı. YGS’nin yapılan bu ilk sınavı, aynı zamanda bir eleme niteliği taşıyor. Öyle ki bu YGS sınavında gerekli puanı alamayan tüm adaylar elenerek üniversiteye giriş şansın kaybedecek. Limit puanları geçen öğrenciler ise YGS’nin ikinci sınavına girmeye hak kazanacak ve üniversiteye giriş hakkı için tekrar soruları cevaplayacak.

Haberin Devamı

YGS Puan Türleri ve Sorular

YGS’de öğrencilerin lisedeki bölümüne göre farklı puan türleri bulunmaktadır. Her öğrenci bölümüne göre, bölüm sorularından daha fazla puan almaktadır. Bunun yanında her öğrencinin cevaplayabileceği 160 soru bulunmaktadır. Bu 160 soru 40 – 40 olmak üzere 4 bölüme ayrılmıştır. Bu bölümler ise Türkçe testi, sosyal bilimler testi, temel matematik testi ve fen bilimleri testi. Bu dört bölümden öğrenciler bölümlerine ve bilgilerine göre istedikleri kadar soruya cevap verebilecek. Tüm bu sorular için sınav süresi ise 160 dakika. Bu bakımdan her öğrencinin bir soru için harcaması gereken ortalama süre 1 dakika. YGS 1, YGS 2, YGS 3, YGS 4, YGS 5 ve YGS 6 gibi 6 farklı puan türü bulunan YGS’de öğrenciler lisedeki bölümlerine göre puan alacak ve bu puan türlerinin tercih yapabileceği bölümler arasından üniversite tercih işlemlerini gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

YGS Puan Hesaplama

YGS sınavına giren öğrencilerin verdiği her doğru cevap onlara artı puan kazandırırken, verdikleri 4 yanlış cevap bir doğru cevabı silecek. Bu bakımdan doğru ve cevapların çıkartılarak doğrulardan yanlışların çıkartılması puan hesaplama için yeterli olacak. Bunun yanında puanlara okul puanı, ortalama sapma gibi ek puanlar da eklenecek.