Gazete Vatan Logo

Online SSK ve BAĞ-KUR sorgulamaları

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) internet hizmetleri ile birlikte SSK Bağkur sorgulama işlemleri de elektronik ortam üzerinde gerçekleştirilebiliyor. Online SSK Bağkur sorgulama işlemleri 7 gün 24 saat e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabiliyor. SSK Bağkur sorgulama işlemi tüm SSK ve Bağkur mükelleflerince yapılabiliyor.

Online SSK ve BAĞ-KUR sorgulamaları

İnternet hizmetlerinin her geçen gün büyük bir hız ile yaygınlaştığı ve toplum yaşantısı içerisinde çok önemli bir yer edinmeye başladığı bugünlerde vatandaşların son derece pratik bir şekilde kamu alanındaki işlemlerini de gerçekleştirebilmelerinin sağlanabilmesi amacı ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından internet teknolojileri son yıllarda yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Bu durum elektronik ortam üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait olan e-SGK ağının oluşmasına neden olurken online SSK Bağkur sorgulama hizmetleri sunulmaya başlandı. Günümüzün hızla gelişen teknolojileri bu şekilde Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefleri ile Bağkur sigorta mükelleflerinin sadece dakikalar içerisinde güncel sigortalılık durumu bilgilerine ulaşabilmeleri sağlanıyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Elektronik ortam üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarının tüm sigorta mükellefleri ve vatandaşlar tarafından 7 gün 24 saat kullanılabiliyor olması sayesinde Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağkur mükelleflerinin de online SSK Bağkur sorgulama işlemlerini günün her saatinde gerçekleştirebilme avantajına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Her geçen gün büyük b,ir hız ile gelişmekte olan modern yüzyıl teknolojilerinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar çerçevesinde yaşantısı içerisinde nerede olursa olsun internet ortamına erişim sağlayabilmekte olan vatandaşlar internet üzerinde yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının dijital hizmet uygulamalarından yararlanarak birkaç dakika içerisinde kamu işlemlerini de gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait olan e-SGK ağı uygulamaları ile SSK Bağkur sorgulama işlemleri tüm SSK mükellefleri ve Bağkur mükellefleri tarafından gerçekleştirilebiliyor. Bu çerçevede de elektronik ortam üzerinde yer alan e-SGK ağı uygulamalarını kullanarak hem Sosyal Sigortalar Kurumu sigortalılığına hem de Bağkur sigortalılığına ilişkin olarak en güncel bilgileri sadece dakikalar içerisinde öğrenebilmek mümkün oluyor. Bu çerçevede SSK mükellefleri ile Bağkur mükellefleri sigorta prim ödemeleri düzenli olarak gerçekleştiriliyor mu, müstahaklık duru ve hak sahipliği durumu ne durumda gibi bilgilere online SSK Bağkur sorgulama işlemi ile ulaşabilme şansına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

SSK ve Bağkur mükellefleri internet üzerinde online SSK Bağkur sorgulama işlemlerini diğer tüm SGK işlemlerinde olduğu gibi e-Devlet Kapısı kanalını kullanabiliyor. SSK ve Bağkur mükelleflerinin e-Devlet Kapısı üzerinden online SSK Bağkur sorgulama işlemlerini yapabilmeleri için öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması gerçekleştirmeleri gerekliliği bulunuyor. E-Türkiye portalının sisteme giriş ekranı üzerinde ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘e-imza ile giriş’, ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ ve ‘internet bankacılığı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanabiliyor. Böylelikle e-hizmetler sayfasında yer alan e-SGK ağı uygulamaları ile SSK Bağkur sorgulama işlemlerini SSK için ‘4A hizmet bilgisi’, Bağkur için ‘4B hizmet bilgisi’ ekranından gerçekleştirebiliyor. Bu çerçevede hem SSK sigortalılık durumu bilgilerine hem de Bağkur sigortalılık durumu bilgilerine birkaç dakika içerisinde ulaşarak, en güncel sigorta dökümlerini e-Devlet üzerinden güvenle alabilmek mümkün oluyor.

Haberin Devamı