Gazete Vatan Logo

Online araç ve plaka sorgulamaları

İnternetten online araç sorgulama ve plaka sorgulamaları kolayca yapabiliyor. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilebiliyor. İşte araç ve plaka sorgulama işleminin tüm detayları!

Online araç ve plaka sorgulamaları

Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan teknolojisi sayesinde artık vatandaşlar, sadece dakikalar içerisinde en güncel resmi bilgilere dahi internet üzerinden ulaşabilme şansına sahip olabiliyor. Elektronik ortam üzerinde yer alan kamu hizmet uygulamaları ile birlikte artık yaşamın her alanına yönelik olarak internetin hızlı ve pratik işlem olanaklarından yararlanabilme şansına sahip olunabiliyor. Bu çerçevede de elektronik ortam üzerinde yer alan online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmet uygulaması üzerinden sadece dakikalar içerisinde en güncel araç bilgilerine tüm detayları ile birlikte ulaşabilme şansına sahip olunabiliyor.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün özellikle 2.el araç alım-satım sektörüne yönelik olarak hizmete sunulmuş olan online araç sorgulama ve plaka sorgulama işlem kanalı ile kısa sürede tüm araç bilgilerine ulaşılabilmesi sağlanıyor ki bu durumda sektörel olarak yaşanan tüm sorunlara yönelik olarak etkin bir güvenlik önlemi sağlıyor.

Haberin Devamı

Araç Sorgulama ve Plaka Sorgulama Nasıl Yapılıyor?

İnternet ortamı üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmet uygulaması ile vatandaşlar 2.el araç alım-satım sektöründe yaşanan sorunlara ve güvenlik problemlerine yönelik olarak çok önemli bir güvenlik önlemini son derece pratik ve kolay bir şekilde alabilme şansına sahip oluyor. İnternet üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ‘Adıma Tescilli Araç Kaydı Sorgulama’ ekranı üzerinden online olarak araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemini gerçekleştirebilme şansı bulunuyor.

Vatandaşlar elektronik ortam üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmetinin yanı sıra Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan 5664 SMS hattı hizmetini kullanabiliyor. SBM tarafından sunulan ve tüm operatörler için 5 TL ücretlendirme ile uygulanan araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi ile aracın tüm resmi hasar ve onarım bilgilerine kolayca sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı