Gazete Vatan Logo

Öcalan’ın kosteri yine ‘arızalandı’!

Öcalan, avukatlarıyla yine görüşemedi

BDP’den ise “Açlık grevini bitiren Öcalan, ateşkesi de sağlayabilir” hamlesi geldi.

Abdullah Öcalan, kardeşi Mehmet Öcalan ile geçen hafta Cuma günü yaptığı görüşmede açlık grevinin bitirilmesi çağrısında bulunmuştu. Öcalan’ın bu çağrısı üzerine 68. gününe ulaşan açlık grevleri sona erdirilmişti. Kulislerde, Öcalan’ın bu çağrısının arkasında avukatlarıyla yaptığı görüşmelerin engellenmeyeceğine ilişkin bir vaadin olduğu ileri sürülmüş ancak Başbakan Erdoğan ve hükümet yetkilileri, Öcalan’a herhangi bir söz verilmediğini söylemişlerdi.

Öcalan’ın avukatlığını yürüten Asrın Hukuk Bürosu avukatlarının önceki gün ve dün İmralı’ya gitmek için yaptıkları iki ayrı başvurunun, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “İmralı adası ile Mudanya arasında ulaşımı sağlayan kosterin bozuk olduğu” gerekçesiyle yine reddedildiği öğrenildi.

BDP’liler de gitmek istiyor

Avukatların görüşme talebinin reddedilmesine rağmen BDP’lilerin Öcalan’ın ateşkes için çağrıda bulunabileceği gerekçesiyle İmralı’ya gitmek için Adalet Bakanlığı ile görüşmeler yaptıkları belirtildi.

BDP’den dünkü MYK toplantısından sonra yapılan açıklamada BDP’nin bundan sonra “bir müzakere ve çözüm sürecine dönüştürebilmek için, çözüm isteyen bütün güçlerle birlikte mücadeleyi yükseltmek” amacında olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı