Gazete Vatan Logo

O TIR’a suç duyurusu!

O TIR’a suç duyurusu!

Adana Savcısı Özcan Şişman ‘Devlet sırrı niteliğinde malzeme var’ gerekçesiyle aratılmayan TIR için Hatay Başsavcısı, Kırıkhan Başsavcısı, Hatay İl Jandarma Komutanı, emniyet yetkilileri, Hatay Valisi, İçişleri Bakanlığı yetkilileri, MİT mensupları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hatay’da durdurulan ancak içi aratılmayan TIR’la ilgili kriz giderek büyüyor. T24 internet sitesinin haberine göre Adana TMK.10. Maddesiyle Yetkili Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman, 1 Ocak’ta mühimmat taşıdığı ihbar edildiği için Hatay’da Kırıkhan-Reyhanlı yolunda durdurulan TIR’ın aranması konusunda yaşanan krizle ilgili suç duyurusunda bulundu. Şişman, 1 Ocak’ta yaşananları 3 sayfalık tutanağına yansıtırken, ihmali olduğunu düşündüğü isimler ile aramayı engelleyen MİT personelinden şikayetçi oldu. Şişman, mahkeme kararı bulunmasına rağmen TIR’da arama yapılmasının engellendiğini vurguladı.

‘Çatışma çıkacaktı’

İddialara göre Savcı Şişman; Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in “MİT personelinin doğrudan Başbakanlığa bağlı çalıştıkları ve alıkonmalarının ceza gerektireceği” yazısından sonra herkesin talimatla çekildiği olay yerine en son MİT mensuplarıyla kendisi ve korumasının karşı karşıya kaldığını tutanakta anlattı. Şişman,MİT görevlileri ve güvenlik güçleri arasında tartışma çıktığını, olayın çatışmaya varacak kadar büyüdüğünü belirtti. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı ve Hatay Valisi olay yerindeki jandarma ve polise “çekilin” talimatı verdi. Kolluk güçleri İçişleri’nin talimatına uyarak geri çekildi. Kolluğun çekilmesine rağmen arama kararını uygulamak istediğini, MİT personelinin ise yine engellediğini anlatan Özcan, Kırıkhan Başsavcısı’nın da nöbetçi savcıya baskı yaparak olay yerinden uzaklaştırdığını anlattı. Savcı Şişman, tüm bu gelişmeler üzerine Hatay Cumhuriyet Başsavcısı’nı arayarak durumu bildirdiğini, ancak oradan da bir sonuç alamadığını ifade etti. Şişman, TIR‘ın bulunduğu bölgede sadece kendisi ve koruması kalınca arama kararını uygulayamadığını kayda geçirdi.





‘Emre itaatsizlik’

Devletin tüm organlarının TIR’ın aranmaması konusunda seferber olduğunu anlatan Şişman, “Görevi kötüye kullanmak, yargı kararının uygulanmasını engellemek, emre itaatsizlik, tehdit” suçlamalarıyla şikayetçi olduğu kişileri şöyle sıraladı: Hatay Cumhuriyet Başsavcısı, Kırıkhan Başsavcısı, Hatay İl Jandarma Komutanı, emniyet yetkilileri, Hatay Valisi, İçişleri Bakanlığı yetkilileri, MİT mensupları.

CHP’den de suç duyurusu

CHP Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz, Mevlüt Dudu ve Hasan Akgöl TIR’la ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala, Vali Celalettin Lekesiz ile TIR’da görevli MİT mensupları hakkında Kırıkhan Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İHH’dan bin TIR kampanyası

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’ye bin TIR’lık yardım filosu çıkarmak için kış mevsimi boyunca sürecek yeni bir kampanya başlattı. İHH’dan yapılan açıklamada şöyle dendi: “Karalama teşebbüsüne göğüs geren vakfımız ve gönüllülerimiz, karanlık güçlerin saldırılarına inat, yardıma muhtaç milyonlarca Suriyeli kardeşimize ulaştırmak üzere kış mevsimi sonuna kadar en az bin tır daha yardım gönderme kararı almıştır. Tüm vicdan sahiplerini bu büyük iyilik seferberliğine davet ediyoruz.”

Haberin Devamı