Gazete Vatan Logo

O iddialara sert çıktı

Güler’den ‘Kaos başbakanı’ iddiasına sert tepki

Eski Bakan Güler, bir subay tarafından MİT’e gönderilen mektupta yer alan “Kaos sonrası başbakanlık görevi teklif edildi” iddiasına yanıt verdi: “Düzmece bir şey. Çok çirkin bir iddia. Zamanlaması da ilginç. Değil söylenmesi, ima bile yapamazlar. Sayın başbakanımızın sıradan bir bakanı değil, gönül bağlılığı olan biriyim.”

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, yaratılacak kaosun ardından kabineyi kurarak başbakan olması için kendisine teklifte bulunulduğu iddiasına sert tepki gösterdi.

İsimsiz bir subayın eski MİT Müsteşarı Emre Taner’e gönderdiği belirtilen ve MİT tarafından TBMM Darbe Komisyonu’na iletilen ihbar mektuplarında, Güler’in adı “Başbakan olacak” diye geçiyordu. Güler, bu iddialara şöyle tepki verdi: “Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil ve olamaz da. Altını çiziyorum, hem değil hem olamaz. Şaka deseniz bile değil. İmzasız, düzmece bir şey. Ben AK Parti’nin hem kurucularından hem programını kaleme alanlardan biriyim. Partinin AR-GE faaliyetlerini yürüten genel başkan yardımcısı olarak görev yaptım. Hem de Sayın Başbakanımızla İstanbul’da birlikte çalıştık. Sayın Başbakanımızın her zaman için yanında olan, sıradan bir bakanı değil, gönül bağlılığı olan biriyim. Bizim kelimelerle ifade edilemeyecek belli bir hukukumuz var. Dediğim gibi bu çok çirkin bir iddia. Zaten imzasız olması da bunu gösteriyor. Cesaretleri olmadığı için bunu yapıyorlar.”

‘Yıpratma kampanyası’

Mektupta isminin geçmesini, “Garip” olarak nitelendiren Güler, “Son dönem bir takım iftilarla karşılaşır olduk. Sürekli asılsız iftilar atıyorlar. Yıpratma, iftira kampanyası var. Ama zamalamayı da ilginç buluyorum” diye konuştu. Güler, “Sayın Başbakanımızı yalnızlaştırma çalışmaları diye de düşünüyorum. Çünkü en yakınındaki kişilerdeniz. İlişkilerimiz kelimelerle ifade edilemez duygulardır. Bakanlık falan gelip geçici. Biz bir ekibiz” yorumu yaptı. Dönemin Genelkurmay Başkanı ile bir görüşmesinin olmadığını da belirten Güler, “İddia edilen olay kesinlikle yaşanmadı. Zaten cesaret edebilecekleri bir şey değil. Değil söylenmesi, ima bile yapamazlar. Çünkü tepkimizi bilir ve buna cesaret edemezler” diye konuştu.

Hilmi Güler şöyle devam etti:

“6.5 yıl bakanlık yaptım. O dönem bir sürü operasyonlar yaptık. Bunların içinde Mavi Akım’dan Uzan meselesi dahil çok önemli konulara el attık. Yolsuzluklarla mücadele ettik. İçte ve dışta ayağa basmış olabiliriz. Görevden ayrıldıktan sonra da hiçbir açıklama yapmadan, konuşmadan, devlet terbiyesi içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Medyatik hiçbir hareketimiz olmadı. Çirkin iftiralar cesur olmayan insanların silahıdır. Aynı zamanda isimsiz mektuplar genelde kabul edilebilir kaynaklar değildir.”

MİT mektupları araştırdı mı?

MİT’in 24 Aralık tarihinde, komisyon çalışmaları bittikten sonra imzasız mektupları ham olarak Darbe Komisyonu’na göndermesi, muhalefet milletvekillereinin eleştirilerine neden oldu. İsimsiz bir subay tarafından gönderildiği öne sürülen mektuplarda yer alan iddiaların MİT tarafından araştırılıp araştırılmadığı bilgisinin belgelerde yer almaması eleştiri alırken, bazı milletvekilleri, “Örneğin mühimmat deposu olduğu iddia edilen yerler incelendi mi? Artık bunu MİT’e soramıyoruz” yorumu yaptı.

Haberin Devamı