Gazete Vatan Logo

O avukat binlerce kişiye umut oldu!

BYLOCK operasyonları başladığı dönemde Ankara Barosu’na kayıtlı bir kadın avukat hakkında soruşturma başlatıldı. Kadın avukatın telefonunda yaptırdığı inceleme sonunda firari FETÖ'cü eski TÜBİTAK çalışanı Kemalettin Cengiz Erbakırcı’nın geliştirdiği ‘Mor Beyin’ uygulamasına ulaşıldı.

O avukat binlerce kişiye umut oldu!

Kadın avukat, ByLock kullanmadığını belirterek telefonunun incelenmesini talep etti. İnceleme sonunda da telefonuna indirdiği ‘freezy’ isimli müzik programının uzantısının ByLock’a yönlendirilmesiyle telefonuna iradesi dışında yükleme yapıldığı belirlendi. İlk kez avukatın telefonunda yapılan bu inceleme ile FETÖ’nün ByLock operasyonlarını baltalamak için böyle bir yöntem kullandığı tespit edildi. Bunun üzerine Balyoz davasının çökmesinde yaptığı bilirkişi incelemeleriyle tanınan adli bilişim uzmanı Tuncay Beşikçi telefonuna ‘freezy’ uygulaması yükleyen kişilerin bu şekilde tutuklanmış olabileceklerini açıkladı.

Bilişim Uzmanı Koray Peksayar da Cumhuriyet Gazetesi davasında tutuklu bulunan muhasebe çalışanı Emre Hiper’in de freezy kurbanı olduğunu duruşmada anlattı. Bir süre sonra da 6 bin kişi mağdur olduklarını belirterek iki bilişim uzmanından telefonlarını incelemeleri için yardım istedi. Bu inceleme sonunda eski TÜBİTAK çalışanı Kemalettin Cengiz Erbakırcı’nın geliştirdiği ‘Mor Beyin’ uygulaması ile 2014 yılı ağustos, eylül ve ekim aylarında freezy programı dışında FETÖ’nün ‘Namaz Vakitleri TR’ ve ‘Kıble Pusulası’ gibi uygulamalar üzerinden Bylock IP’sine yönlendirme yaptığı ortaya çıktı. Bu mağduriyetlerin sona ermesi için de harekete geçen Adli Bilişim Uzmanı Tuncay Beşikçi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Hasan Yılmaz ile iletişim kurdu. Başsavcının ikna edilmesiyle de BTK ve MİT’e bütçe ayrıldı. Beşikçi ve Peksayar’dan da yardım alındı. Sonunda hazırlanan rapor Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Haberin Devamı