Gazete Vatan Logo

Neden: Erkek şiddeti!

Şiddetten bir türlü kurtulamadı

Galbiye Özenli, birlikte yaşadığı Murat Keleş’in şiddetinden bir türlü kurtulamadı. 3 şehir değiştirse de izini kaybettiremeyen genç kadın ve iki kızının kimliklerinin değiştirilmesi gündemde.

Adana’da kafelerde garson ve bulaşıkçı olarak çalışan 32 yaşındaki Galbiye Özenli, 10 yıl önce hamileyken eşinden boşandı. Genç kadın daha sonra emekli gece bekçisi 52 yaşındaki Murat Keleş ile tanıştı. Evli olan Keleş ile gönül ilişkisi yaşamaya başlayan kadın, bu birliktelikten de E.K. adını verdiği kız çocuk dünyaya getirdi.

Adana’yı terketti ama

Nikahsız birliktelik sırasında Murat Keleş’ten sürekli şiddet gören Galbiye Özenli, çareyi Adana’yı terk etmekte buldu. Çocuklarını da yanına alan Özenli, Çorum, İzmit ve Kırşehir’de yaşadı. Ancak kadın, her defasında da Murat Keleş tarafından bulunup tekrar Adana’ya getirildi.

Galbiye Özenli geçen yıl kendisine ve çocuklarına uyguladığı şiddet nedeniyle şikayetçi olunca Keleş tutuklandı ancak 4.5 ay hapiste yattıktan sonra 31 Ocak 2013’te tahliye edildi. Eve dönen Keleş, geçen pazar günü tartıştığı kadına saldırdı ve mangal maşasıyla vurup sol kolunu kırdı.

Polisten yardım istedi

Sokağa fırlayan Galbiye Özenli, devriye gezen polislerden yardım istedi. Polis Keleş’i gözaltına aldı. Hastaneye kaldırılan Özenli’nin kolunun 2 yerden kırık olduğu belirlendi. Murat Keleş’e ise bir ay evden uzaklaştırma cezası verildi.

Kısa bir süre sonra çocuklarını almak için okula giden Özenli, Keleş’in kendisini takip ettiğini gördü. Paniğe kapılan genç kadın polisi aradı. Polisler genç kadın ile çocuklarını Şiddetti Önleme ve İzleme Merkezi’ne (ŞÖNİM) götürdü. Galbiye Özenli ile 2 çocuğu sığınma evine yerleştirildi.

Olayla yakından ilgilenen ŞÖNİM Adana İl Müdürü Nurdan Avcı, gerekirse anne çocuklarının kimlikleri değiştirilerek başka bir kente yerleştirilebileceklerini söyledi.

’Döveceği zaman oklavayı bizden istiyor’

Galbiye Özenli, kızları 10 yaşındaki M.B.A ve 7 yaşındaki E.K.’nin dayak nedeniyle psikolojilerinin bozulduğunu söyledi. “Ben çalışıp çocuklarıma bakabilirim” diyen genç kadın tek isteğinin şiddetten kurtulmak olduğunu söyledi. Murat Keleş’ten gördükleri şiddeti annelerine sarılarak anlatan M.B.A. ile E.K. vücutlarındaki morlukları gösterip, “Bizi sürekli dövüyor. Annemizi döveceği zaman oklavayı bizden ister. Bizi dövmeyen baba istiyoruz” diye ağladı.

Haberin Devamı