Gazete Vatan Logo

Ne Zaman Emekli Olurum İle Emeklilik Yaşı Ve Emekli Maaşı Hesaplama

Emeklilik yaşı hesaplama ve emeklilik maaşı sorgulama işlemleri ile emeklilik bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden emeklilik yaşı hesaplama gibi işlemlerin anlatımı haberimizde.

SGK üzerinden emeklilik işlemlerini yaparken, emeklilik yaşı hesaplaması hizmetinden de yararlanmanız mümkündür. Bu bakımdan herhangi bir konuda sorun yaşadığınızda ya da kaç yaşına geldiğinizde emekli olacağınızı öğrenmek için bu hizmetten yararlanmanız ve emeklilik yaşı hesaplaması yapmanız yeterli olacaktır. Yapacağınız hesaplama sonrasında kaç yaşında emekli olacağınızı göreceğiniz için kolay bir şekilde emeklilik yaşı hesaplaması ile bilgi alabilirsiniz.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

SSK GÜN SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

EMEKLİLİK HESAPLAMA

Emeklilik yaşı hesaplaması nasıl yapılır?

Emeklilik yaşı hesaplaması için kullanmanız gerekenuygulama, ne zaman emekli olurum uygulamasıdır. İlgili uygulama üzerinden yapacağınız işlemler ile birlikte aynı zamanda emeklilik yaşı hesaplaması da yapıldığı için bilgi almanız kolaydır. Bu bakımdan emeklilik yaşı hesaplaması için bu uygulama üzerinden işlemlerinizi yapmanız yeterli olacaktır. Emeklilik yaşı hesaplaması sonucunda resmi bilgiler sunulacağı için öğreneceğiniz sonuçlara güvenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Emekli Maaşı Sorgulama

Emeklilik yaşı hesaplaması gibi yararlanabileceğiniz hizmetlerden birisi de emeklilik maaşı sorgulama hizmetidir. Emeklilik yaşı hesaplamasında öğrendiğiniz emeklilik yaşının yanında, emekli maaşı sorgulama ile birlikte emeklilik döneminiz sonrasında ne kadar maaş alacağınızı öğrenebilirsiniz. Bu bakımdan gerek emeklilik yaşı hesaplaması ile gerekse de emekli maaşı sorgulama ile birlikte kolay bir şekilde emeklilik döneminiz sonrası hakkında çalıştığınız dönemde bilgi sağlayabilirsiniz.

Yapılacak olan işlemler için SGK tarafından özel sayfalar oluşturulmuştur. Bu nedenle herhangi bir portala giriş yapmadan direk bu sayfalara giriş yapabilir ve sayfalarda yer alan formları doldurmanız ile birlikte sorgulamalarınızı yerine getirebilirsiniz. Bu bakımdan herhangi bir şekilde üyelik oluşturmanıza gerek kalmadan ya da ücret vermeden online olarak sorgulama yapmanız mümkündür.

Emeklilik İşlemleri

Belirtildiği gibi emeklilik konusunda vatandaşların bilgi alması amacıyla SGK tarafından pek çok hizmet online olarak sunulmaya başlanmıştır. Önceki dönemlerde emekli olamaya hak kazanan kişilerin emeklilik için yaptığı başvuruları kurumlar üzerinden yapması gerekirken, artık online olarak sunulan hizmetler ile birlikte emeklilik başvurusu yapılabilmekte ve işlemler çok daha kısa bir süre içerisinde bitirilebilmektedir. Bu bakımdan bu imkanlardan yararlanmak için SGK üzerinden gerek sigorta gerekse de emeklilik için online hizmetleri seçmeniz yeterli olacaktır. Sunulan hizmetler sayesinde sigorta takibinizden gerekli belgeleri temin etmeye kadar pek çok konuda istediğiniz bilgiye ulaşmanız mümkün olduğu gibi üstelik tüm hizmetler ücretsizdir. İsteyen kişiler e devlet kapısı üzerinden giriş yaparak da SGK’nın hizmetlerine ulaşabilir ve bilgi alabilirsiniz. İlgili internet portalı üzerinde pek çok hizmet bir arada sunulmakta ve hem işçi hem de emeklilerin yararlanması mümkündür

Haberin Devamı