Gazete Vatan Logo

Mücahit ‘Çav Bella!’

Bir grup gencin videosu sosyal medyada fenomen oldu

Anadolu Gençlik Hareketi üyesi gençler, devrimcilerin marşı “Çav Bella”nın sözlerini değiştirerek ‘Mücahit Çav Bella’ yaptı. Video sosyal medyada fenomen oldu.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Ankara Üniversite Komisyonu’nda görevli bir grup gencin, bir otobüsle seyahatleri esnasında çektiği video klip, sosyal medyada fenomen oldu. AGD’li gençlerin Youtube ve Twitter gibi sitelerde paylaştığı video, kısa zamanda on binlerce kişi tarafından seyredildi.

‘Elveda güzelim’

AGD’li gençler II. Dünya Savaşı sırasında İtalyan partizanların söylediği bir halk şarkısı olarak bilinen, İtalyanca’da ‘Elveda güzelim’ anlamına gelen ve dünyada devrimcilerin en bilinen marşlarından biri olan “Çav Bella”yı (Bella Ciao) sözlerini değiştirerek kendi tarzlarında yorumladı. Çav Bella’yı Milli Görüş’ün zafer işaretini yaparak ve tekbirle söyleyen grup, videoyu “AGD Ankara Şube Üniversite Komisyonunu’nun gülen yüzü” olarak yükledi ve “Mücahit Çav Bella” adıyla yayınladı.


‘Tepkiye şaşırdık’

Mücahit Çav Bella’yı söyleyen AGD Ankara Üniversite Komisyonu Başkanı Selim Aydın, VATAN’a şöyle konuştu: “Marşın sözlerini İstanbul’daki arkadaşlarımız yazdı. Biz Karaman’daki bir programdan gelirken hoşumuza gittiği için söyledik. Böyle bir tepkiyi beklemiyorduk, çok şaşırdık. Şimdiye kadar hakaret ya da küfür eden olmadı. İnsanlara sempatik geliyor. Biz davası, inancı, ideali olan mücadeleci insanlara saygı duyarız. Bu da bir özgürlük hareketinin marşı.”

‘İnanarak söyledik’

Aydın sözlerine şöyle devam etti: “Allah’a, kitaba isyan eden sözleri de yok. İnançlarımız farklı olmakla birlikte biz de kapitalizme, sömürü düzenine, adaletsizliğe, zalimliğe, savaşa karşı, insanların kardeşçe yaşamasını isteyen bir hareketiz. Tek farkımız biz bunlara ‘İllallah’ı da ekleyerek ‘Allah’tan başka ilah yoktur’ diyoruz. Biz Çav Bella’yı kimseye hakaret etmeden, inanarak ve içten bir şekilde söyledik.”

Mücahit Çav Bella’nın sözleri

İşte bir sabah namaza durdum

Camide camide camide ca-ca-ca

Elleri bağladım durdum kıyama

Her taraf huşu altında

Sen ey Müslüman beni de götür

Camiye camiye camiye ca-ca-ca

Beni de götür dergahınıza

Dayanamam tutsaklığa.

Gerçek Çav Bella’nın sözleri

İşte bir sabah uyandığımda

Çav bella çav bella

Çav bella çav, çav, çav

Elleri bağlanmış bulduğum yurdumun

Her yanı işgal altında.

Sen ey partizan beni de götür

Çav bella çav

Beni de götür dağlarınıza

Dayanamam tutsaklığa.

Eğer ölürsem ben partizanca

Çav bella çav

Sen gömmelisin ellerinle beni

Ellerinle toprağına.

Güneş doğacak açacak çiçek

Çav bella çav

Gelip geçenler diyecek merhaba

Merhaba ey güzel çiçek.

Haberin Devamı