Gazete Vatan Logo

Meclis'te gerilimli anlar!

Süreç komisyonunda gerilla-terörist tartışması

BDP’li Baluken, TBMM Çözüm Süreci Araştırma Komisyonu üyelerinin, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ve Kandil ile görüşmesini istedi.

TBMM Çözüm Süreci Araştırma Komisyonu, dün ikinci toplantısını yaptı. Komisyon üyeleri, toplantıda sürece ilişkin genel değerlendirmelerini ve yol haritasına ilişkin görüş ve önerilerini dile getirirken, sorunun tanımlanması ve süreçte kullanılacak terminoloji hakkında tartışmalar da yaşandı.

‘Yeni dil oluşturalım’

AK Partili Halil Ürün süreçte yeni dil oluşturulması yönündeki görüşlere katıldığını söyledi. Ürün, “Mesela İdris Baluken TBMM Genel Kurulu’nda konuşurken ’gerilla’ demesinden rahatsız oluyorum” diye konuştu. BDP’li Sebahat Tuncel araya girerek, Ürün’e, “Biz de ’terörist’ demenizden rahatsız oluyoruz” dedi. Komisyon toplantısına katılarak, görüş ve önerilerini dile getiren BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, “Belki rahatsız olacaklar ama gerilla aileleri ve asker ailelerinin dinlenmesini istiyoruz” diye konuştu. Baluken komisyon üyelerinin Abdullah Öcalan ve Kandil ile görüşülmesini de önerdi.

Haberin Devamı