Gazete Vatan Logo

Meclis ne zaman açılacak 2023 Ekim? TBMM açılış tarihi 2023: Meclis hangi tarihte açılıyor?

Meclis ne zaman açılacak, TBMM açılış tarihi ne? Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı emekliler tarafından merakla bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli maaşı düzenlemesi için çalışmalarını sürdürüyor, teklifin de ekim ayı içinde Meclis'ten geçmesi bekleniyor, diyince Meclis ne zaman açılacak? Sorgulanmaya başlandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi ekim ayında açılacak. Meclis’in açılmasıyla emekli maaşlarına yapılacak düzenleme ve bakanlıkların taleplerini içeren torba teklif için mesai yapılacak. İşte TBMM açılış tarihi 2023…

MECLİS NE ZAMAN AÇILACAK?

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 1 Ekim'de çalışmalarına başlayacak. Bakanlıkların taleplerini içeren torba teklif de Meclis gündemine gelecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, günübirlik kiralamaya yeni düzenleme getirecek. Üç aşamalı denetim sistemi ve ek güvenlik tedbirleri hayata geçirilecek.

YENİ ANAYASA DA MECLİS GÜNDEMİNDE OLACAK

Meclis'te AK Parti bünyesinde oluşturulacak anayasa hazırlık komisyonu, yeni yasama yılında çalışmalarına başlayacak. Yeni anayasa çalışmalarında uygulanacak yöntem, izlenecek yol ve takvime ilişkin alternatifler ele alınacak.