Gazete Vatan Logo

‘Mafya dediğin kadın satar eroin satar, ben satmam’

Organize suç örgütü liderleri Sedat Şahin ve Burhanettin Saral mahkemede karşı karşıya geldi. Sedat Şahin “Ben mafya değilim. Mafya karı satar, eroin satar. Ben satmam” dedi. Saral ailesinin tamamıyla bir derdi olmadığını söyleyen Şahin, “Kardeşimin vurulmasına kim imza attıysa benim derdim onunladır” dedi

‘Mafya dediğin kadın satar eroin satar, ben satmam’

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Şahinler ve Sarallar grubu olarak bilinen organize suç örgütleri yönetici ve üyelerine yönelik 74 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi. Organize suç örgütü liderleri Sedat Şahin ve Burhanettin Saral dün mahkeme salonunda karşı karşıya geldi. Mahkeme salonunun önünde komando birlikleri önlem aldı.

‘Suç örgütü lideri değilim’

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ilk kez savunma yapan Sedat Şahin, “Ben suç örgütü lideri değilim. Bu salonda aramda kan bağı olanlar da var, kan bağım olmayanlar ise benim gönül dostlarımdır. Bu insanların benim etrafımda toplanmalarının nedeni bana gönül vermeleri. Bir yandan da benim güvenliğim için yanımda duruyorlar. Pompalı tüfekle gelmelerinin nedeni dayılarının güvenliği. Bana mafya kisvesi giydiremezsiniz, bu bana bol gelir” dedi. Sedat Şahin kendisinin mafya olmadığını belirterek, “Mafya karı satar, eroin satar. Ben satmam. Kardeşim katledilince bu olayların dışında durdum. Ben ailemin peşinde durmanın peşindeyim” dedi.

Haberin Devamı

“Korkulan bir isimmişsin?”

Mahkeme Başkanının, “Kendisinden son derece korkulan bir isimmişsin” demesi üzerine Şahin, “Kimmiş benden korkan. Beni ne kadar tanıyorlarmış. Bunu kabul etmiyorum. Ben mafya lideri değilim. Mafyanın ne yaptığı belli benim de ne yaptığım belli. İster ceza verin ister vermeyin bu kisve bana uymaz” dedi.

‘Yüzüme bakamadı’ dedi salon karıştı

Sedat Şahin savunmasının devamında, “Burhanettin Saral aşağıda nezarethanede önümden geçerken yüzüme bakamadı” dedi. Şahin’in bu sözlerine tepki gösteren Burhanettin Saral ise, “Neden yüzüne bakamayacakmışım. Ben herkesin yüzüne bakarım” diye bağırınca salon bir anda karıştı. Araya giren jandarma Saral’ı sakinleştirmeye çalışırken diğer sanıklar da, “Satılmış köpekler” diye bağırdı. Jandarmanın sanıkları yerine oturtmasıyla duruşmaya devam edildi.

‘Kardeşimin ölümüne kim imza attıysa derdim onunla’

Şahin, “Benim kardeşimi öldürdüler. Benim yoldaşımı öldürdüler. Sonra Saral soyadlı biri sosyal medyada, ‘Bizim ailemiz böyle bir şey içinde olamaz’ diye açıklama yaptı. Sonra gerçek ortaya çıktı. Bunu ben ortaya çıkarmadım. Emniyet çıkardı” dedi. Saral ailesinin tamamıyla bir derdi olmadığını söyleyen Şahin, “Kardeşimin vurulmasına kim imza attıysa benim derdim onunladır” dedi.

Haberin Devamı