Gazete Vatan Logo

Lüks villadaki aramanın sebebi ortaya çıktı!

Cemal Kaşıkçı soruşturmasına ilişkin olarak Yalova’da aranan villaların sahibiyle infaz timinden bir kişi arasında geçen telefon görüşmesi üzerine arama çalışmaları başlatıldı. Öte yandan olay ile ilgili arama yapılan villalardan birinin kaçak olduğu ortaya çıktı. Villalardan birinin girişinde Kral Salman ile veliaht prensin fotoğraflarının asılı olması dikkat çekti. Yalova'da Suudi vatandaşı 2 iş adamına ait villalardaki arama çalışmaları sona erdi.

Lüks villadaki aramanın sebebi ortaya çıktı!

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda 2 Ekim'de öldürülen, ancak cesedine henüz ulaşılamayan Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili yeni bir çalışma başlatıldı. Yalova'nın Termal ilçesine bağlı Samanlı köyündeki iki villada Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cesedini arama çalışmaları sürerken, inceleme yapılan villaların sahibi ile infaz timinden bir kişinin cinayet günü telefonla görüştüğü ileri sürüldü.

Yalova, Termal’deki villanın sahibi olan iş adamıyla yapılan görüşme hakkında bilgi edinilemedi. Ancak Suudi iş adamının o tarihte yurt dışında olduğu öğrenilirken, Türkiye’ye kısa süreli ziyaretlerde bulunan söz konusu iş adamının son 2 aydır Türkiye’ye gelmediği ileri sürüldü.

2 villa başlatılan arama çalışması 7 saattir sürüyor. İstanbul’daki Suudi Arabistan Konsolosluğu ve konsolosluk lojmanlarında yapılan aramaların ardından yapılan en kapsamlı aramada uzman kriminal ekipler her iki malikanenin de özel bölümleri olup olmadığını araştırıyor.

3750 metrekare alana sahip malikanenin bahçesindeki 3 adet su kuyusu da polis ekipleri tarafından didik didik aranıyor. Su kuyularındaki suların tahliyesinin ardından ekipler merdivenle kuyulara inip iz aramaya başladı.

Haberin Devamı

Öte yandan en kapsamlı aramanın yapıldığı Suudi Prensin arkadaşı olduğu iddia edilen Suudi işadamına ait malikanenin 2014 yılında Muhammed Alfozan ve Muhammed Alsuhai isminde iki kişi adına tarla olarak satın alındığı imar izni olmayan bölgeye kaçak olarak inşa edildiği iddia edildi.

Aramanın yapıldığı diğer villanın ise yine aynı tarihte Omary Turizm Gıda Tic. Aş. Tarafından satın alındığı imar izni bulunmayan ve elma bahçesi olarak görülen alana yine kaçak olarak inşa edildiği ortaya çıktı.

Kaçak villanın girişindeki duvarda asılı bulunan Kral Salman ile veliaht prensin fotoğraflarının asılı bulunması dikkat çekti.