Gazete Vatan Logo

Latif Erdoğan ve Cemil Barlas beraat etti!

MHP eski milletvekili Meral Akşener'e yönelik ‘kaset’ iddialarına ilişkin davada 2'şer yıl 4'er aya kadar hapisleri istenen sanıklar Latif Erdoğan ve Cemil Barlas, 'suç işleme kastı yeterince tespit edilemediği' gerekçesiyle beraat etti.

Latif Erdoğan ve Cemil Barlas beraat etti!

A Haber'de yayınlanan Gece Ajansı programında, MHP eski milletvekili Meral Akşener'le ilgili “kaset” iddialarına yönelik Akşener’in şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Latif Erdoğan ve Cemil Barlas hakkında "kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya şikayetçi Meral Akşener ve sanıklar Latif Erdoğan ile Cemil Barlas katılmadı. Tarafları avukatları temsil etti. Meral Akşener’in avukatı sanıkların iyi niyetli olmadıklarını ve bu nedenle ilgili yasa maddesinin en üst sınırından cezalandırılmalarını talep etti.

Beraatlerini istedi

Sanıkların avukatı ise müvekkili Cemil Barlas’ın hiçbir şekilde müştekiye ait kasetin olup olmadığı yönünde beyanda bulunmadığını belirtti. Sanık avukatı Latif Erdoğan’ın ise Meral Akşener’e ait bir kasetin olduğunu, bu kasetin içerisinde söz konusu görüntülerin yer aldığını söylediğini, ancak kaseti izlemediğini, içeriğini bilmediğini söylediğini anlattı. Sanık avukatı bu nedenle müvekkillerinin beraatini istediğini belirtti.

Haberin Devamı

“Suç işleme kastı tespit edilemedi”

Hakim Elmas Güner kararında sanıklar hakkında “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan dava açıldığını ancak suç işleme kastının yeterince tespit edilemediğini belirterek Latif Erdoğan ve Cemil Barlas’ın beraatine karar verdi.