Gazete Vatan Logo

Kumpas-Der

Balyoz, Ergenekon, Askeri Casusluk gibi kumpas davalarıyla hayatları kararan kişiler Kumpas Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Kumpas-Der) isimli bir dernek kurup dün ilk kongrelerini yaptılar.

Kumpas-Der

Balyoz, Ergenekon, Askeri Casusluk gibi kumpas davalarıyla hayatları kararan kişiler Kumpas Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Kumpas-Der) isimli bir dernek kurup dün ilk kongrelerini gerçekleştirdiler. Derneğin tüzüğünde kumpas davalarının kurgulanmasında görev alan kişilerin tespiti ile haklarında yasal işlemlerin gerçekleştirilebilmesi amacıyla her türlü yasal girişimlerde bulunulacağı belirtiliyor.

Dursun Çiçek kurucular arasında

Balyoz, Ergenekon, Askeri Casusluk gibi davalarla hayatlarının önemli bir bölümünü cezaevinde geçirmek zorunda kalanlar, bu kumpas davalarının çökmesiyle birlikte hayatlarına kaldıkları yerden devam ederken Kuddusi Okkır, Ali Tatar, Uçgun Geray, Kaşif Kozinoğlu, Mehmet Haşimoğlu, Berk Erden, Murat Özenalp ve Cem Aziz Çakmak bu davalar sürecinde hayatını kaybetti. Bu davalarda yıllarca cezaevinde kalanların aileleri ise büyük zorluklar çekti. Daha önce birçok ilde yapılan Sessiz Çığlık ve Vardiya Bizde eylemleri düzenleyerek davaların çökmesinde katkıları olanlar bu defa farklı bir olaya imza attı. Bu davalarda mağdur olanlar Kumpas Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Kumpas Der) isimli bir dernek kurdu. Derneğin kurucu üyeleri arasında emekli Tümamiral Erdem Caner Bener, emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek, emekli Hava Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok ve Yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar da yer alıyor. Temmuz ayında kurulan Kumpas-Der’in ilk hedefi, kumpası gerçekleştirenlerin açığa çıkması. Dün de Ankara’da Emekli Subaylar Derneğinin binasında ilk kongrelerini gerçekleştiren Kumpas-Der’in kurucu genel Başkanı Hanifi Yıldırım yaptığı açıklamada, “Yaşanan hukuksuzlukların hesabının yargı yoluyla sorulması için çalışmalar yürütececeğiz. Şimdiden 160 üyemiz var. Tüm mağdurları derneğimize bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı


Başkan Üçok

Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok başkanlığa seçildi. Programa, emekli Korgeneral ve eski MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan ile emekli Deniz Piyade Kurmay Albay ve CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek de katıldı.

Haberin Devamı