Gazete Vatan Logo

KPSS sınav giriş yerleri açıklandı. ÖSYM’den 09:45 uyarısı!

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavının giriş yerleri açıklandı. Adayların ter dökeceği KPSS, 21 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek. ÖSYM tarafından KPSS sınav giriş yerlerinin açıklanmasının ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, adayların mağdur olmaması için belirlenen kurallara uyulması gerektiğini belirtti.

KPSS sınav giriş yerleri açıklandı. ÖSYM’den 09:45 uyarısı!

KPSS sınav giriş belgelerini almak isteyen adaylar, ÖSYM aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yapmaları gerekmektedir. ÖSYM tarafından belirlenen kurallar diğer sınavlarda olduğu gibi bu sınavda da uygulanacak. Sınav başlangıç saatinden 15 dakika önce adayların girişlerine izin verilmeyecektir. Sınav saati ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz; ’’Öğrencilerimiz sınavın başlamasından belli bir süre önce gelsin, gerekli kontrolleri yapılsın ve sınav başladığı anda da sınav başlasın, yani sınava bir arada girsin. Daha sonra girip de diğer insanların dikkatini dağıtmasın, zamanını çalmasın’ diye ÖSYM bir kural koydu. Dolayısıyla ben bütün kardeşlerime hak kaybına uğramamaları için ÖSYM tarafından konulan kurallara harfiyen uymaları, eğer ÖSYM ’15 dakika önce gelin’ diye açıklama yapmışsa kendilerinin yarım saat önce gitmelerini, yani ÖSYM’nin çağırdığı saatten de önce gitmelerini tavsiye ediyorum. Vaktinden önce giderse hiçbir kardeşim mağdur olmaz" dedi.

Haberin Devamı

KPSS GİRİŞ YERİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

2017 KPSS TARİHLERİ

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür – 21 Mayıs Pazar saat 10.00

KPSS Eğitim Bilimleri – 21 Mayıs Pazar saat 14.30

KPSS Alan Sınavları 1. Oturum (Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler) – 27 Mayıs Cumartesi saat 10.00

KPSS Alan Sınavları 2. Oturum (İktisat, Maliye, Hukuk) 27 Mayıs Cumartesi saat 14.30

KPSS Alan Sınavları 3. Oturum (İktisat, İşletme, Maliye) 28 Mayıs Pazar saat 10.00

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi – 16 Temmuz Pazar saat 10.00

KPSS İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Adaylar, sınav giriş belgelerini yazıcıdan siyah-beyaz ya da renkli olarak çıkartabilir. Sınav giriş belgesi üzerinde aday fotoğrafının olması zorunludur. Adayların yazıcıdan çıktı alırken fotoğraflarının olup olmadığını kontrol etmesi gerekir. Belgenin ön ve arka yüzü ÖSYM tarafından belirlenmiş olan bilgilerin dışında karalanmamalıdır, çizilmemelidir. Sınav giriş binasının önünde yoğunluk oluşmasını önlemek için adayların sınav binalarına sınav başlangıç saatinden en az 1 saat önce gitmesi gereklidir. Sınava giderken adaylar tarafından metal aksesuar içermeyen sade kıyafetler tercih edilmelidir. ÖSYM tarafından adaylara kurşun kalem, kalemtıraş, silgi ve peçete verilecektir. Adaylar sınava giderken pet şişe içinde su götürebilirler. Sınav günü eğer adayın fotoğrafından kimlik tespiti sırasında güçlük oluşursa aday sınava alınmayabilir ve sınavı geçersiz sayılabilir. Adayların sınav başlangıç saatinden 15 dakika önce girişlerin durdurulacağını unutmaması ve herhangi bir mağduriyet yaşamaması için 15 dakika kuralına göre erken bir saatte sınav giriş binasına gitmesi gereklidir.

Haberin Devamı