Gazete Vatan Logo

KONDA'dan itiraf!

KONDA'dan itiraf!

Seçimlerin kamuoyu araştırma şirketleri cephesinde de, ilk kez yaygın ve derin ölçüm hataları yaşandı. Yaygın, çünkü neredeyse bütün araştırma kuruluşları yanıldı. O kadar ki, AKP oyunu en yakın tahmin eden A&G de, HDP ve MHP tahminlerinde sandık sonuçlarını yakalayamadı. Derin, çünkü kamuoyu araştırma şirketlerinin yanıldığı oranlar yüzde 10 düzeyine yaklaştı.

ANKET ŞİRKETLERİ DE KAYBETTİ

1 Kasım'da kaybedenler arasında muhalefet partiler ve özellikle HDP'yi öne çıkaran medya olduğu gibi anket şirketleri de vardı. A&G adlı anket şirketi hariç tamamı AK Parti oylarını yüzde 40 civarında gösterdi.

İLK İTİRAF GELDİ

Bu anket şirketlerinden biri de KONDA'ydı, AK Parti'nin oyunu yüzde 41 göstermişti. KONDA'nın başındaki isim Bekir Ağırdır seçim sonrası ilk röportajını T24'ten Hazal Özvarış'a verdi, itiraf gibi açıklamalar yaptı ancak anket yapmaya devam edeceklerini duyurdu.

BİR DELİK BULUP İÇİNE SAKLANASIM GELDİ

1 Kasım’da NTV canlı yayındayken sandıktan çıkan oranları gördüğünüzde işi bırakmak aklınızdan geçenler arasında mıydı?

Haberin Devamı

O anda bir delik bulup içine saklansam diyorsun. Başka bir izahı yok. Önce kendinize karşı mahcubiyet, sonra çalışma arkadaşlarınıza, kızınıza, babanıza mahcubiyet... Halka halka yayılıyor. Ama bir yandan da burada sorumluluğunu taşıdığınız insanlar var.

PERSONELİN GEÇİMLERİ BİZİM SIRTIMIZDA, DEVAM EDECEĞİZ

O insanların son dört haftada eve gitmeden nasıl yırtındıklarını görmüşsünüz ve hepsinin geleceği, KONDA’nın sürdürülebilirliği, geçimleri sizin sırtınızda. O nedenle soğukkanlı olmak gerekiyordu. Mahcubiyetin üstüne yayını erken bırakıp arkadaşlarımın çalıştığı ofise geldim. Ve “Hata bende” deyip çalışmamıza devam ettik.