Gazete Vatan Logo

Komutanın zekası katliamı önledi

Yeşiltaş karakoluna yapılan saldırının ardından bir ayrıntı daha ortaya çıktı...

8 askerin şehit olduğu Yeşiltaş Karakolu’ndan bir askeri zeka öyküsü de çıktı. Karakol komutanı 20’nin üzerinde hayali nöbet kulübesi kurdurmuş. Bu teröristlerin yanlı yere ateş açmasını sağladı.

Hakkari’nin Dağlıca mevkiinde bulunan Yeşiltaş Karakolu’na geçtiğimiz hafta yapılan, 8 askerin şehit olduğu saldırının ardından bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Yeşiltaş Karakolu’nda görevli binbaşının büyük bir faciayı önlediği ortaya çıktı. 8 askerin şehit olduğu saldırıda PKK’lılar çok kalabalık geldi. Mehmetçik 40 kişiyle 100’den fazla teröriste karşı mücadele etti. Çatışma dakikalarca sürdü. Ancak saldırı olasılığını düşünen karakol komutanın PKK’lıların akıl edemediği bir planı vardı.

Farklı bir taktik geliştiren karakol komutanı askerlerine 20’nin üzerinde hayali nöbet kulübesi kurdurdu. PKK’lılar saldırmak için geldiklerinde mühimmatlarının büyük bir kısmını buradaki boş kulübelerde harcadı.

10’u öldürüldü

Yerleri tespit edilen 10 PKK’lı bu yöntemle öldürüldü. Karakolun üst bölgesinde çatışmalar başlayınca karakolda can siparane mücadele başlatan binbaşı ve askerleri uzun bir müddet teröristlerin sızmasını engelledi. Fakat çatışmanın devam ettiği saatlerde öncü PKK’lıların bazıları sağ kaldı ve içinde bir astsubayın bulunduğu askeri mevziye el bombaları atarak 8 askeri şehit olmasına yol açtı.

Askerler köyün içinden sızan teröristlere karşılık verirken köylülere zarar vermemek için çok dikkatli davrandı. Bu da istenilen derecede müdahaleyi önledi. Daha sonra başlatılan operasyonlarda kaçan 50 PKK’lının öldürüldüğü belirlendi.

Haberin Devamı