Gazete Vatan Logo

Kocamla başım dertte

Ünlü müzisyen Selami Şahin'in eşi Didem Şahin, 'dayak iddialarını' önce yalanlamıştı. İlk kez her şeyi VATAN'a anlattı: 22 sene hep şiddete maruz kaldım, aldatıldım ama hep sustum. Boşanmak istediğimi söylediğimde 'Yüzüne kezzap atarım, ayağına sıkarım' diye korkuttu. Ama artık ipler koptu

Cumartesi akşamı Avcılar'daki bir gece kulübünde sahneye çıktı Selami Şahin...

Dinleyiciler içinde Habertürk internet sitesinde köşe yazarlığı yapan Sevilay Öztürk de vardı. Davetliler arasında olmasaydı eğer, belki de gizli kalacak bir olaya şahit oldu o gece... Selami Şahin, yüzlerce kişinin arasında eşi Didem Şahin'i dövmüştü. Yaşananları hemen ertesi gün köşesinde aktardı okurlarına... Ancak Selami Şahin sert tepki gösterdi bu yazıya... "Manyak mıyım ben? O kadar kalabalık içinde karıma dayak atmam" diyordu... Didem Şahin de müşteri ile yaşanan bir olayda araya girdiğini söyledi. Eşine destek verdi.

Oysa o gece Didem Şahin, gerçekten de şiddet görmüştü eşinden... Olayın medyaya yansımasından dolayı gururu da fena halde kırıldı. Ve eşine boşanmak istediğini söyledi. Ancak iddiasına göre tehdit dolu bir yanıt aldı. Bu yüzden yaşadıklarını daha fazla saklamamaya karar verdi. Kendisinden 22 yaş büyük eşiyle, 14 yaşında dünyaevine giren Didem Şahin, ünlü müzisyenle 22 yıllık evliliği boyunca sakladığı gerçekleri ilk kez açıkladı.

Cumartesi akşamı neler yaşandı? Bu kez doğruları anlatır mısınız?
Evet Selami Bey'in çalıştığı o barda, o gece şiddete maruz kaldım. Bir gün öncesine ait bir kavgamız vardı. Onu bahane etti. Ancak asıl neden başka, ciddi bir alkol problemimiz var. Selami alkol aldığı zaman saldırganlaşıyor ve agresif oluyor, ne yaptığını bilmiyor. Alkol kullandığı için şiddete maruz kalıyorum.

Alkolik mi? Tedavi gördü mü?
Alkol bağımlısı ama tedavi görmedi. Çok istedim, yuvamı kurtarmak için, çocuklarım için çok yalvardım ama yanaşmadı. Çünkü kendisini alkol bağımlısı olarak görmüyor.

KEZZAP VE JİLET TEHDİDİ

İçki içtiği zaman size ve çocuklara karşı tavrı nasıl oluyor?
Çocuklarıma karşı el kaldırması ya da küfürü yok. Saldırganlığı sadece bana karşı... Yani müşteriye kızsa ya da o gece çalıştığı mekanda müşteri olmasa bile hırsını benden çıkartıyor. Ben 22 senedir hep şiddete maruz kaldım. Ama bize öğretilen, bir evden gelinlikle çıkılır, kefenle geri dönülürdü. Aldatıldım, dayak yedim ama yine de sesimi çıkarmadım. Ama bu son olaydan sonra ipler artık koptu. Çünkü çok tepki aldım.

Nasıl tepkiler alıyorsunuz?
En başta anneyim, bir ailem var. 60 yaşında şeker hastası bir babam var. Onları düşünerek o anda Selami'yi kurtarmak istedim. Benimle röportaj yapmak istediler ama boynumda ve kolumda darp izleri vardı. Eşimi de kurtarmak amacıyla bir müşteri ile kavga ettiğini, kavga uzamasın diye araya girdiğimi söyledim. Oysa 150 kişinin içinde hakarete ve şiddete maruz kaldım. Utanıyorum yalan söylediğim için. Ama evlatlarım için söylemek zorundaydım. Fakat artık evliliğimi sürdürebileceğimi düşünmüyorum. Bu yüzden cevap hakkımı ilk ve son kez kullanmak istedim. Bu son açıklamam olacak. Beni hiç kimse aramasın.

Sokakta tepkiler var mı?
Olayın ertesi günü Akmerkez'de bir işimiz vardı, ikimiz gittik. Cafe'nin birinden bir bey 'Selami Bey, karınızın gözünü mü şişirdiniz?' diye bağırdı. Bu hiç güzel şey değil. Eğer bu evliliğe devam edersem, daha bir çok kötü olay yaşayacağım ve insanlar arkamdan acıyarak bakacaklar.

Boşanma isteğinizi eşinize ilettiniz mi?
Evet ama buna yanaşmıyor. 'Yüzüne kezzap atarım, suratına jilet atarım, ayağına sıkarım' diye tehdit ediyor. Biz iyi bir eş olamadıysak da bundan sonra çok iyi arkadaş olabilirdik. Üç tane çocuğumuz var. Ama olmuyor. Ben de artık bazı şeyleri hazmedemiyorum.

Bu evlilik bitti mi?
Bende bitti. Benim 22 sene evvel sevdiğim, aşık olduğum adam, bu adam değil. On yaşında kızım var. Onun psikolojisi bozulmasın diye aynı evdeyiz. Ama evimiz dubleks olduğu için o ayrı odada ben ayrı odada yatıyoruz. Gazetelerde haber çıkınca arkadaşları kızıma "Baban anneni dövmüş" demişler. Bazen çocuklar çok acımasız olabiliyorlar. Bana sorduğunda ne diyeceğimi şaşırdım. Kızım bazen gazetelerde yanlış haberler çıkabiliyor diyebildim o kadar...

Bu açıklamayı yaptığınızdan eşinizin haberi var mı?
Hayır yok. Öğrenirse eminim yine dayak yiyeceğim ama artık hiçbir şey umurumda değil... Ben yıllardır sanat camiasının içindeyim. İzlediğim, takip ettiğim kadarıyla sanatçıların çoğunda bir kişilik bozukluğu, bir dengesizlik var. Benim gibi dayak yiyen çok sanatçı eşi tanıyorum. Onlar da sürekli şiddet görüyorlar.

7 yıl önce bacağımı çiğnedi lifleri koptu

Şiddetin dozajının arttığı dönemler oldu mu?
1999 yılında bacağımın lifleri koptu. Üzerime çıkıp bacağımı çiğnemişti. Hastaneye gittim. Vücudumun başka yerlerinde de ezikler vardı. Doktor bunun polise haber vermesi gerektiğini söyledi. Ama olay basına yansımasın diye 'Eşim alkollüydü. Ben üzerine gittim. Hakkettim' diyerek olayı kapattım. Doğru mu yaptım onu da bilmiyorum.

Sizden özür diledi mi?
Dilemedi ama ben herkesten eşimin adına özür diliyorum. Zaten artık hiçbir şey kırılan onurumu yerine getiremez.

Bir beste karşılığı birlikte olduğu kadınlar var

Kıskanç olduğunuz için çok sık tartıştığınız doğru mu?
Bu imajı özellikle Selami çizdi. Ama asıl kıskanç olan odur. Ayrıca herkes bilir Selami'nin kadınlara karşı büyük zaafı var.

İhanete uğradınız mı?
Çook... Hem de fazlasıyla...

Gözümle gördüğüm ihaneti unutamam

Eşinizle birlikte olan kadınlar tanınmış isimler mi?
Aralarında çok tanınmış isimler var. Bir şarkı, bir beste karşılığı beraber olduğu kadınları biliyorum. Ama bu isimleri açıklayıp onu rencide etmek istemiyorum. Bunlarla yuvamı yıkmadım. Ancak 11 ay önceki ihanetini hala daha kabullenemiyorum. O da tanıdık bir isim, gerekirse ismini açıklarım. Şahidim de var.

Eşinizin size yazdığı aşk dolu şarkılar nasıl yapıldı?
Eşim ne sevmesini ne dövmesini bildi. Severken fazla boğdu, döverken canımı acıttı.

Haberin Devamı