Gazete Vatan Logo

‘Kızım rahat uyu katilin yakalandı’

Doğum gününde kızına Faruk Kalkavan’ın cezaevinde olduğu müjdesini verdi

Trafik kazasında hayatını kaybeden Sinem Yalçın’a çarparak ölümüne sebep olan Faruk Kalkavan, Belarus’tan getirilerek cezaevine konuldu. Baba Sinan Yalçın, “Sinem ‘katilin geldi’ artık rahat uyu bebeğim. O da artık cezasına çekecek” diyerek doğum gününde kızına Faruk Kalkavan’ın cezaevinde olduğu müjdesini verdi

Kızlarının ölümüne sebep olduktan sonra cezası kesinleşince yurt dışına kaçan Faruk Kalkavan’ın Türkiye’ye iade edilerek Ümraniye Cezaevi’ne yerleştirildiğini 4 gün önce öğrenen Yalçın alilesi bu mutlu haberi kızlarına haber vermek için Sinem’in doğum gününü bekledi. Baba Sinan, anne Neşe ve kardeşi Didem dün Sinem Yalçın’ın Ümraniye Hekimbaşı Mezarlığı’nda bulunan kabrine gitti. Sinem’im 18 Ağustos’ta doğum günü olduğunu söyleyen aile bu mutlu haberi kızlarına bu anlamlı günde vermek istediklerini söyledi.

‘Gözün aydın Sinem’

Kızlarına çarparak ölümüne neden olan ve kesinleşmiş cezası bulunmasına rağmen kaçarak yurt dışına giden Faruk Kalkavan’ın yeniden yakalanıp cezaevine girmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yalçın ailesi, bayramdan önce Sinem’in kabri başına giderek gözyaşları arasında Kalkavan’ın cezaevine konulduğu müjdesini verdi. “Kızım gözün aydın, katilin artık hak ettiği yerde” diyerek gözyaşı döken Sinan Yalçın, şunları söyledi: “Kızım katilin geldi. Ama bizler o’nu eli çelepçeli olarak göremedik. O yüzden senden özür diliyoruz. Ama bilmiş ol ki bu doğum gününde bu mutlu haberi sana verebiliyorum’katilin artık cezaevinde’ artık rahat uyuyabilirsin yavrum. O, cezasını hak ettiği yerde cezaevinde çekecek. İnşallah oradan bir daha çıkamaz ve orada ölür. O aile de inşallah bizim gibi evlat acısı çeker de bizim yaşadıklarımızı anlar kızım. Artık rahat ol, huzur içinde uyu. Doğum günün kutlu olsun yavrum”

Belarus’a teşekkür

Yalçın ailesi kızlarının katili Faruk Kalkavan’ın yakalanarak tekrar cezaevine konulmasında emeği geçen Türk İnterpolü ve Belarus devletine de teşekkür ederek “Türkiye ile suçluların iadesi anlaşması bulunmamasına rağmen Kalkavan Interpol tarafından Belarus devletinden alınıp getirildi. Bunu sağlayan devletimize teşekkür ediyorum. Devletimizin içinde mağdurların korunması için çalışan akil insanların olduğunu görmek bilmek huzur veriyor bizlere. Bunları kimler sağladıysa hepsine sonsuz teşekkür ediyoruz. Kızlarının katilinin yakalanması için devlet yetkililerinden yardım isterken bu ailenin fertlerini nasıl yerlerde sürükleyenler olduysa adalet isteyenleri hor görenler varsa haksızlığa uğrayanların yanında olan dirayetli insanların var olduğunu öğrenmek çok güzel. Devletimde adalet için çalışan insanlar da var artık bunu biliyorum. Katil Faruk Kalkavan’ın cezaevine konulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı