Gazete Vatan Logo

Kitap sözü yerine getirildi!

Kılıçdaroğlu’ndan gezi tutuklularına kitap

CHP Cezaevi İnceleme Komisyonu üyeleri Veli Ağbaba, Özgür Özel, Nurettin Demir, Muharrem Işık ve CHP’nin en genç PM üyeleri Umut Akdoğan ve Gül Çiftçi’den oluşan heyet, geçen hafta yaptıkları Sincan Cezaevi ziyaretinde tutukluların talebi üzerine kendilerine kitap getirme sözü verdi. Sincan F Tipi cezaevine giderek gezi direnişçilerine Oktay Ekşi’nin Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı “Nehir Söyleşileri” adlı kitap ile Ali Haydar Fırat’ın “Türkiye’nin Cumhuriyeti” kitabını hediye ettiler. CHP’liler ayrıca tutuklu 2 gazeteciyi de ziyaret ederek “Tutuklu Gazeteciler Raporu”nu da verdi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bizzat el yazısıyla tek tek 23 tutuklunun isimlerini yazarak iyi dileklerini ifade ederek isimlerine imzaladığı kitaplarla gençlerin yanında olduğunu belirterek, CHP’nin ülkesi ve halkı için direnen gençlere her zaman sahip çıkacağını belirtti.

Hatay’a gidiyor

Bu arada CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı odaklı olaylarda hayatını kaybeden Abdullah Cömert ve Ali İsmail Korkmaz’ın ailelerine taziye ziyaretinde bulunmak amacıyla Hatay’a gidecek. Kılıçdaroğlu, 27 Temmuz Cumartesi günü Hatay’da olacak.

CHP lideri, Cömert ve Korkmaz aileleriyle görüştükten sonra, selde yaşamını yitiren vatandaşların yakınlarına başsağlığı ziyaretinde bulunacak. Grevdeki İsdemir işçileriyle de bir araya gelecek olan Kılıçdaroğlu, aynı gün Mersin’de belediyenin toplu açılış törenine de katılacak.

Haberin Devamı