Gazete Vatan Logo

Kerry'e Gazze cevabı! İzin almak...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında ele alınan konuları açıkladı

Başbakan Yardımcısı Arınç, ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin, Erdoğan’ın Gazze ziyaretine yönelik sözleri için “Diplomatik açıdan mahsurludur, yanlıştır” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 3.5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı, soruları yanıtladı.

Arınç, Başbakan Erdoğan’ın Gazze’ye planladığı ziyaretle ilgili ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin açıklamasının sorulması üzerine ise şunları söyledi:

Türkiye güçlüdür

Başbakanımız imkan bulabilseydi, belki Nisan’da bu ziyareti gerçekleştirecekti. Ama daha önce de söylemiştim; Mayıs’ta da olabilir, farklı bir tarihte de olabilir diye. Amaç bölgeyi ziyarettir... Kerry’nin dördüncü kez gelmesi bölgemizdeki olaylarla yakından ilgisi Türkiye için prestijdir. Ancak kendisinin doğrudan Başbakan’ın Mayıs’ta gitmesini arzu etmiyoruz şeklindeki açkılaması, diplomatik açıdan mahsurludur, yanlıştır. Sayın Başbakanımızın veya bir Türk yetkilisinin ne zaman, nereye gideceğine hükümetimiz karar verir. Bunun dışında herhangi bir merciden izin almak veya onların olurlarını peşinen kabul etmek durumunda değiliz. Bunu Sayın Kerry de bilir, dünya da bilir ki Türkiye ne zaman, ne arzu ediyorsa bunu gerçekleştirecek bir güçtedir. Elbette bu ziyaretin altyapısını, en uygun zamanını kollamak gerekir. Filistin ile Gazze ile de ilgili olabilir bu karar. “Şu tarih uygundur” diye karşılık beklenebilir. Gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra Başbakanımızın verdiği tarih, ABD’nin tarihine uyarsa ne ala, uymazsa da biz bunu gerçekleştirmiş oluruz.”

Kerry’nin açıklamasını uygun bulmadığını söyleyen Arınç, “Tecrübeli bir bakan böyle yapmazdı” dedi.

Haberin Devamı