Gazete Vatan Logo

Kerry'den açıklama

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Türkiye ile Suriye'nin kuzeyini güvenli hale getireceğiz. Suriye'nin kuzey sınırının %75'i kapatıldı. Türklerle birlikte kalan 98 kilometrelik kısmı kapatmak için operasyona başlıyoruz." dedi.

Kerry'den açıklama

John Kerry, CNN'e konuştu.

- (IŞİD terörünün dünyada artması sorusu üzerine) IŞİD bir sapkınlıktır. Kimse terör altında yaşamak zorunda değil. Bu normal değil. Ancak bu bir yabancı savaşçıların Suriye'ye girip çıkmasının ve sonra terörü yaymalarının bir sonucu.

Başkan Obama, IŞİD'in etrafının çevrilmesinden bahsettiğinde, terör örgütünün Irak ve Suriye içinde ele geçirdiği toprakların onlardan geri alınmasından bahsediyordu.

Şu an IŞİD, ele geçirdiği toprakların %25'ini kaybetmiş durumda. Tikrit'e yüz bin kişi dönüş yaptı, Beyci petrol rafinerisi IŞİD'den kurtarıldı. Irak kara kuvvetlerinin öncülüğünde Ramadi'de IŞİD'e saldırılar sürüyor. Sincar'ı kurtardık ve çevresindeki şehirlere olan saldırılarımız sürüyor. Bu saldırılar Musul ve Rakka arasındaki bağlantıyı kesecek.

Rakka şu anda Fransızlar ve Ruslar tarafından ağır bombardımana tutuluyor.

Suriye'nin kuzey sınırının %75'i kapatılmış durumda ve biz de şu anda Türklerle kalan 98 kilometre uzunluğundaki %25'lik kısmı kapatmak için operasyona giriyoruz.

Haberin Devamı

Dolayısıyla ortada büyük bir çaba sözkonusu. Başkan Obama, sahada bu operasyonların gerçekleşmesi için ek özel kuvvetler askerlerinin bölgeye gitmesini sağladı. Sahadaki gücümüzü arttırdık ve daha fazla operasyon düzenleyeceğiz. IŞİD'e yapılan baskı sürekli olarak artıyor.

TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA
Türkiye'nin IŞİD'e karşı mücadelede gelecek günlerde ABD ile bazı adımlar atacağı bildirildi.
Türkiye'nin IŞİD'e karşı mücadelesinde karar alma sürecinde yer alan kaynaklar, AA'ya yaptığı açıklamada, "ABD ile birlikte IŞİD'e karşı ortak mücadele ediyoruz. Önümüzdeki günlerde birlikte bazı adımlar atılacak" ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu, dün yaptığı açıklamada kara harekatının olmayacağını açıklamıştı.