Gazete Vatan Logo

Kayıp şehit Zap’ta aranıyor!

6 kiloluk çelik yelekle Zap’a gömüldüğü sanılıyor

Teröristlerin Hakkari-Çukurca Karayolu’ndaki mayın tuzağına düşen askerlerden Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi aranıyor. Çiftçi’nin üzerindeki 6 kiloluk çelik yelekle Zap’a gömüldüğü sanılıyor

Hakkâri - Çukurca Karayolu’nun 35’inci kilometresinde Oğul köyü yakınlarında, önceki gün yola döşenen mayının patlamasıyla 4 asker şehit oldu. Şehit olduğu belirtilen Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi’nin cenazesi bulunamadı. Çiftçi’nin, patlamanın etkisiyle Zap Suyu’na savrulduğu belirtildi. Beş askerin yaralandığı saldırı ile ilgili detaylar netlik kazanmaya başladı. AKP Hakkari İl Başkanı Mecit Tarhan’ın da PKK tarafından kaçırıldığı Oğul Köyü yakınlarında, Vali Konağı Caddesi’nde rutin mayın taraması yapılıyordu. Bir Kirpi, bir jammer bir de muhafız aracı Zap Suyu kenarında durdu. Aynı yerde bir gece önce de mayın araması yapılmış ancak herhangi bir mayına rastlanmamıştı. En arkada bulunan kirpi aracının arka kapağı açılırken, içerisindeki dört asker de dışarı çıkmaya başladı. Ancak kirpi aracının arka kapağı tam olarak mayının döşendiği noktaya denk geldi ve teröristler mayın için hazırladıkları 40 metrelik bir kablo ile görerek mayını patlattı. Askerler yere adımını atamadan havaya savruldu ve Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi de Zap Suyu’na düştü. Kirpi aracının kapısı da patlamanın etkisiyle koparak savruldu. Uzman Çavuş Çiftçi’nin, patlamadan yaralı kurtulsa dahi üzerindeki 6 kiloluk çelik yelekten dolayı suya gömüldüğü sanılıyor.

Çiftçi’yi arama çalışmalarına halen Hakkari İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, askerler ve köylüler tarafından devam ediliyor. Yaklaşık bir kilometrelik alanda arama çalışması başlatan ekiplere, Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden giden 5 kişilik dalgıç ekibi de eşlik ediyor. Öte yandan, patlamada şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi’nin, yaklaşık 28 gün önce Hakkari-Van karayolunda meydana gelen ve iki askerin şehit olduğu mayınlı saldırıdan yaralı kurtulduğu öğrenildi. Saldırının gerçekleştiği bölgede, zırhlı araca ait olduğu belirtilen bir tekerlek ile patlama bölgesine yaklaşık 500 metre uzaklıkta bile asfalt parçalarına da rastlandı.

Haberin Devamı