Gazete Vatan Logo

Kartopu cinayetinin faili için Erdoğan’a mektup!

Gazeteci Nuh Köklü’yü bıçaklayan Serkan Azizoğlu’nun yargılanmasına başlandı. Sanığın ağabeyi Erdoğan’a ölen Köklü için ‘Gezi öncüsü’ diye mektup yazmış

Kartopu cinayetinin faili için Erdoğan’a mektup!

İstanbul’un Kadıköy ilçesinin Yeldeğirmeni semtinde, dükkanına kartopu geldiği gerekçesiyle gazeteci Nuh Köylü’ye bıçaklayarak öldüren Serkan Azizoğu’nun ağabeyi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazarak “Bu olayda yanımızda olmanızı temenni ederiz” dediği ortaya çıktı. Arkadaşları ile kartopu oynarken bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü cinayetine ilişkin Serkan Azizoğlu’nun “Kasten adam öldürmek”, Nazım Coşanar’ın ise “Kasten adam öldürmeye yardım etmek” suçundan yargılanmasına başlandı.

Camı pahalıymış!

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 2 sanıklı 13 şikayetçisi olan davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Serkan Azizoğlu ve tutuksuz sanık Nazım Coşanar hazır bulundu. Sanık Azizoğlu duruşmada özetle şöyle savunma yaptı:

“Tek bir kartopu değildi, bayağı geldi camıma. Büyük ve pahalı bir cam. Atmayın dedim ve dükkana girdim. Böyle dedikten sonra daha fazla attılar. ’Kocaman adamlarsınız atmaya utanmıyorsunuz’ dedim. ’Sana mı soracağız kartopu oynayacağımızı’ dediler. Bana vurdular. Sonra dükkana girdim, içerden sopa aldım. Dışarı çıktığımda yine vurdular tekrar içeri girip bıçak alıp dışarı çıktım. Vurdular, küfrettiler. Konteyner düştü üzerimize, ah diye bir ses geldi. Gerisini hatırlamıyorum.”

Haberin Devamı

Çelişkili ifade

Mahkeme Başkanı, sanığın poliste verdiği ifadesi ile mahkemede verdiği ifadede çelişkiler olduğunu belirtti. Bunun üzerine Azizoğlu olaydan sonra kendisinde olmadığını söyledi ve “Birinci kez uyardım. İkincide arbede yaşandı, dükkana üçüncü kez girdiğimde sopayla çıktım, dördüncüde de bıçakla çıktım. Ben vurmadım, bıçağın üzerine düştü. Ben yerdeydim, beni darp ediyorlardı”dedi. Sanık Nazım Coşanar ise, “Serkan içerden bıçak alıp dışarı çıktı ve etrafına savurmaya başladı. Bir arkadaşı sırt çantasından çektim, tekme atıyordu ve çekmem ayırmak amaçlıydı. Bir ses geldi, rahmetli ara sokağa girdi ve yere yığıldı” dedi. Mahkeme Başkanı Selçuk Kaya, “Serkan bıçağı alsın diye mi o kişiyi sırtından çektin” diye sordu. Coşanar ise bunu reddetti.

Ayırmaya çalıştım

Haberin Devamı

Müştekilerden Avukat Ferda Sayın ise, “Sanık elindeki bıçakla hepimize öfke ile saldırdı, yoldan geçen tanımadığımız bir gence bile bıçağı salladı” dedi. Mahkeme, gelecek celse olaya ilişkin görüntülerin duruşmada izlenilmesine ve sanık Azizoğlu’nun akıl hastalığı olup olmadığı konusunda Adil Tıp’a sevk edilmesine karar verdi. Duruşma 21 Ekim’e ertelendi.

Tarikatını ve şeyhini yazmış!

Nuh Köklü’nün avukatları, mahkeme heyetine sanığın ağabeyi Barış Azizoğlu tarafından Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) gönderilen mektubu sundu. “Selamün aleyküm Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan” diye başlayan mektupta, Nuh Köklü ve arkadaşlarının Serkan Azizoğlu’nu tahrik edip, hırpaladığını öne süren ağabeyi, olayın tamamen meşru müdafaa olduğunu savundu. Mektupta Köklü için, “AKP’ye karşı ve Gezi olayının öncülerindendir” ifadesi yer aldı. Azizoğlu, kendisini de şöyle tanıttı: “Halveti Uşaki Kasımpaşa’daki Seyit Hasan Hüsamettin Uşaki Hazretlerine bağlıyım. Şeyhim Eyüp Fatih Şaban Nurullah Hazretleridir.” Azizoğlu, mektubunu “Sizlere duacıyız. Bu olayda yanımızda olmanızı temenni ederiz. Rabbime emanet olun. Allah yardımcınız olsun. Selamün Aleyküm” diye bitirdi.

Haberin Devamı