Gazete Vatan Logo

Karakaya’yı uğurladılar...

Gazeteci Hasan Karakaya’nın cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu da katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan mezarlıkta mikrofonu alarak Kuran okudu

Karakaya’yı uğurladılar...

Cumhurbaşkanı Recey Tayyip Erdoğan’la birlikte Suudi Arabistan ziyaretine giden gazeteciler arasında bulunan ve Medine’de kalp krizi sonucu hayata veda eden Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya, dün son yolculuğuna uğurlandı.

Hasan Karakaya için Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazında ailesi ve yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan yardımcıları Numan Kurtulmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Valisi Vasip Şahin,İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı. Davutoğlu, “Zor zamanlarda düşündüğünü, inandığını cesurca haykıran bir kalemdi. Herkesin sustuğu dönemlerde dahi hiç bir zorluk ve baskı karşısında eğilmeden bükülmeden cesurca yayın çizgisini sürdürdü” dedi.

Akif’in yanına defnedildi

Cenaze namazının ardından Karakaya’nın tabutuna, cenaze aracına taşınana kadar Erdoğan ve Davutoğlu da omuz verdi.

Erdoğan ve Davutoğlu, Karakaya’nın Edirnekapı Şehitliği Mezarlığı’ndaki defininde de yer aldı. Karakaya, Edirnekapı Şehitliği içinde yeralan mezarlıkta Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un mezarının yakınında defnedildi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak mezarlığa kadar giderek Karakaya için son görevlerini yerine getirdi.

Erdoğan Kuran okudu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karakaya’nın defnedilmesinin ardından mikrofonu alarak Kuran-ı Kerim okudu. Erdoğan daha sonra Karacaahmet’e geçerek annesi Tenzile Erdoğan ile babası Ahmet Erdoğan’ın mezarlarını ziyaret etti. Erdoğan öncesinde Üsküdar’da bir akaryakıt istasyonuna uğradı. Burada aracının temizliği yapıldı. Burada yaklaşık 45 dakika kalan Erdoğan, daha sonra aynı zamanda damadı olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’la birlikte Karacaahmet Mezarlığı’ndaki anne babasının mezarlarını ziyaret etti.