Gazete Vatan Logo

Kapıköy sınır kapısı nerede? Kapıköy sınır kapısı açık mı? Türkiye’de kaç tane sınır kapısı var?

Van'ın İran sınırındaki Kapıköy Kara Sınır Kapısı'ndan yolcu giriş çıkışlarının dün gece saat 00.00'dan itibaren geçici durdurulacağı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, İran'da Kovid-19 pandemisinin kontrol edilemeyecek boyutlara ulaştığı, Kapıköy Kara Sınır Kapısı'nda yolcu ve ticaret işlemlerinin tamamen durma noktasına geldiği belirtildi.

Kapıköy sınır kapısı nerede? Kapıköy sınır kapısı açık mı? Türkiye’de kaç tane sınır kapısı var?

Kapıköy Kara Sınır Kapısı'nda giriş çıkışlar durduruldu. Bu nedenle Kara Sınır Kapısında görev yapan personelin görev yoğunluğunun azaldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Kapıköy Demiryolu Hudut Kapısında ithalat ve ihracat işlemlerinin artarak devam etmesi göz önüne alındığında Kapıköy Kara Hudut Kapısında görevli personelin Kapıköy Demiryolu Hudut Kapısında daha verimli olacağı ve uluslararası ticaretimize daha çok katkı sağlayacağı değerlendirildiğinden, tüm birimlerdeki personelin ve sağlık çalışanlarının daha etkin istihdamını sağlamak, Van ili genelinde ve Kapıköy Kara Hudut Kapısında kamu sağlığı güvenliğini en üst düzeyde temin etmek için geçici bir tedbir olarak Kapıköy Kara Hudut Kapısında yolcu giriş ve çıkışları 24.03.2020 tarih ve saat 24.00 itibarıyla geçici süreyle durdurulmuştur."

Van'ın İran'a açılan Saray ilçesindeki Kapıköy Kara Hudut Kapısı'nın dün geceden itibaren giriş-çıkışlara kapatılmasından haberi olmayan İranlılılar, sabah saatlerinde geldikleri kapıdan, ülkelerine geçiş yapamadı.

Haberin Devamı

KAPIKÖY SINIR KAPISI NEREDE?

Doğu ile Batı’yı birleştiren Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan ve Van ile İran’ın Hoy şehrini birbirine bağlayan, Van’a 100 km uzaklıktaki, Kapıköy Sınır Kapısı 70.000 m² alan üzerine kurulmuştur. Yolculara ve TIR’lara daha hızlı ve verimli hizmet edecek bir mimari anlayışla 2019 yılı itibariyle faaliyete geçmiştir. İklimlendirme özelliğine sahip yaya yolu, yolcuların güvenle alışveriş yapabilecekleri gümrüksüz satış mağazası (duty-free) ve yeme-içme alanları GTİ kalitesi ile hizmet vermektedir. Yenilenen sınır kapısı artan yolcu memnuniyeti ve kolaylaşan ticaret imkanları ile iki ülke arasındaki ticaret hacminin artmasına da imkân tanımaktadır.

Kapıkule Sınır Kapısı

Sarp Sınır Kapısı

Muratbey Gümrük Müdürlüğü

Dilucu Sınır Kapısı

Çıldır - Aktaş Sınır Kapısı

Esendere Sınır Kapısı

Kapıköy Sınır Kapısı

Kapıkule TIR Parkı

Hamzabeyli TIR Parkı

Nusaybin İç Gümrük Müdürlüğü

Cilvegözü Sınır Kapısı