Gazete Vatan Logo

Kalekol işçileri eylemde!

Van’ın Başkale İlçesi’nde 3 yıldan bu yana karakol ve karakolarda kale kule yapan işçiler, paralarını alamadıkları için iş bıraktı. Müteahhit firma tarafından paralarının ödenmediğini ileri süren yaklaşık 35 işçi, "3 yıldır bu bölgede ’kale kule’ yapıyoruz. Fakat bize paramız ödenmiyor. Biz de iş makinalarına el koyup, iş bıraktık. Eğer paramız ödenmezse yaptığımz kale kuleleri yıkacağız" diye konuştu.

"PARAMIZI ALAMAZSAK KARAKOLLARI YIKACAĞIZ"

Başkale İlçesi’nin İran sınırındaki birçok karakol inşaatı ve karakollarda ’kale kule’ yapan işçiler, müteahit firmadan paralarını alamadıkları için iş bırakma eylemi başlattı. Paralarının ödenmediğini iddia eden işçiler kendilerine sadece zorunlu ihtiyaçları dışında ödeme yapılmadığını söyledi. Türkiye’nin çeşitli illerinden karakol inşaatlarında çalışmak için gelen 34 işçi, büyük miktarlarda alacaklarının bulunduğunu ve sorunlarının çözülmemesi halinde yaptıkları inşaatları yıkacaklarını söyledi. İşçiler para almadan yaptıkları karakolları da teslim etkeyeceklerini belirtti.

"7 KALE KULE YAPTIK"

Bölgede şuana kadar 7 kale kule yaptıklarını anlatan taşeron işçilerden Mithat Yeşil, şöyle dedi:

"Şu anda Meydan, Sevil ve Kamışlı karakollarını yapıyoruz. 3 yıldır ödeme yapılmıyor. Biz de işi bıraktıp iş makinalarına el koyduk. Bu da çözüm olmazsa yaptığımız karakolları yıkacağız."

Paralarını alamadıkları için maddi sıkıntı içinde olduklarını belirten işçilerden Ali Siyahoğlu İran’na sıfır noktasında bulunan ve İran’ın sınır karakoluyla karşı karşıya bulunan Koçdağı Köyü’ne bağlı Meydan Karakolu’nda eylem başlattıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Yetkililerden bu konuyla ilgili bir çözüm üretmelerini istiyoruz. En azından bu bayramda elimize para geçsin istiyoruz. Günlerdir burada zeytin ekmekle iş yürütmeye çalışıyoruz. Çok mağduruz. Paramızı alana kadar buradayız."

Haberin Devamı