Gazete Vatan Logo

İzmir’e emniyet müdürü dayanmıyor!

İzmir’deki liman operasyonunun ardından emniyet müdürü 3 kez değişti. Son olarak göreve Celal Uzunkaya getirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü tarihinin en hareketli günlerini yaşıyor. Bundan 33 gün önce İzmir Liman İşletmeleri’ne yönelik yolsuzluk soruşturması sonrasında görevden alınan İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ın yerine Sami Uslu atanmıştı. Dün Uslu da görevden alındı ve yerine Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Celal Uzunkaya getirildi. Böylece İzmir son bir ayda üçüncü emniyet müdürüyle tanışmış oldu.

Muhbirlikle suçlanmıştı

Uslu’nun yerine getirilen Celal Uzunkaya, 2009 yılında İzmir’de kendisini muhbir ve MİT görevlisi olarak tanıtıp çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddia edilen çete lideri İrfan Erbarıştıran ile bağlantısı olduğu iddiasıyla o dönem yürüttüğü Emniyet Genel Müdürlüğü yardımcılık görevinden alınarak yargılanmıştı. Uzunkaya, “örgüte yardım etmek” ten 3 ay 10’ar gün hapis cezasına çarptırılıp, daha sonra aldığı ceza ertelenmişti.

‘Paralel komplo’ iddiası

Davanın isimsiz ve imzasız bir ihbar mektubuyla açıldığı daha sonra ortaya çıkmıştı. Uzunkaya o dönem emniyet içindeki paralel bir yapının kendilerine komplo kurduğunu belirtmiş, sahte delil üretildiği iddiasında bulunmuştu.

21

İzmir Emniyeti’ndeki değişikliğin ardından dün Malatya Emniyet Müdürlüğü’nde de emniyet müdür yardımcılığına atama yapılırken, 1 şube müdür yardımcısı, 1 komiser ve 17 polis memurunun görev yerleri değiştirildi. Böylece dün yapılan görev değişikliği sayısı 21 oldu.

Haberin Devamı